söndag 7 juni 2009

En väldigt glad pensionatsvärd


Annika Bryn undrar hur det går med rören.
Här får hon veta.
Lite-lite.

Det är ju så här .., att om man är tillsammans med en vänster-tumme-upp-mattelärare som därtill tycker att bloggmadamens små filmer inte har "nån handling" .., när man då ber samme man att så där lite lätt berätta om glädjen med solfångarna .., ja, för bloggvännerna och på film, då blir det inte riktigt som man har tänkt sig.

Då kommer magistertakterna fram.

Då tänker han minsann ge filmen handling.

Och jag blir alldeles sprittig och full i skratt och tänker på att inlägget inte får vara mer än tjugo sekunder långt eller kort - max - men sånt bryr sig inte pensionatsvärden om.

Så han blir bryskt eller rent av brutalt avbruten av filmproducenten som dyrt och heligt lovar att vara något mildare i tonen vid nästa filminspelning.

Stackars pv!

Och ikväll har han minsann duschat i varmt solfångarvatten.

Just det.

(Och när alltsammans tidigare på morgonen verkligen visade sig fungera, så loooog pv av glädje och sa att ... hörru, det här är ju bättre än 5 + 1 ! Det innebär att här får väl inhandlas en Aftonbladets Söndagsbilaga, så det väger mera jämnt ,-)

10 kommentarer:

ab sa...

Man tackar! Kul att höra PV:s röst också - och den fnissande regissörens.

Men hur kan vattnet bli 70° varmt när det är kanske femton ute? Och har han ingen reservvärme, får du duscha kallt kalla dagar?

Bättre än 5+1 kan det väl ändå inte vara! ;)

Annas mamma sa...

En fantastisk uppfinning, borde användas mer, kanske kommer och så kul att både se och höra den så omtalade mannen. Fast jag blev helt lomhörd först av skratt för hörlurarna var felinställda. Mannen är riktigt söt;-) du har nog gjort ett fynd för vettiga karlar finns det inte många och han verkar ju inte backa för höga blodtryck, snuvor och hostor m m utan tar hand om dig och katten bra precis som det ska va´. Ser snäll ut och har dessutom hjärna. Den får du va´ rädd om. Tror ni har äktenskapstycke....

Elisabet. sa...

annika: ja, det frågar jag mig också, hur det kan bli så varmt .., för då hade solen strålat i bara kanske två timmar?

På eftermiddan var det 50-gradigt i duschen.

REservvärme har han förstås .., som förr .., han eldar ju eller slår på elen.

Annas mamma:,-)

Jodå, han är bra. Och snäll och allt.

ab sa...

Som gammal kärnkraftsmoståndare tycker jag det är kul att du fått ihop det med en miljömedveten man! :)

Anonym sa...

Det med Söndagsbilagan fattade jag inte.men oj vad händig man du har.Honom får du vara rädd om!/Babsan

Båthuspernilla sa...

Hur kan bilen bli 50grader varm inuti när det bara är 25 i luften utanför? Ungefär på samma sätt fungar solfångare.

ab sa...

Pernilla: Ja, det förstås.

Elisabet. sa...

ab: pv sa ..."eller som en inglasad altan, där det kan bli vanvettigt hett, även om det bara är 20 grader utanför fönstret ...".

Babsan: söndagsbilagorna lever ju på att lära oss vanliga dödliga det här med fem plus ett. Jag får väl gå en kurs, så jag brädar solfångarna .-)

Anonym sa...

Nej du, dem blir det svårt att bräda. Oj så bra de jobbat idag.
Funderar på att ta en extradusch, bara för att det går.
Och inget eldat sedan i torsdags, härligt.
PV

Monet sa...

Åh vad härligt det låter med en så glad och nöjd pv!! Roligt med era olika dialekter också och att höra glädjen mellan aktör och regissör.

Och att duscharna funkar. Härnere i södern sitter vi och gläder oss det helt motsatta: här kyler vi inneluften till 21 grader när det närmar sig 30 utanför. Och vårt tystbrummande aggregat fläktar ut värme när det blir kallt inne?

Det är liksom ut-och-invända världen, precis som med kylskåp tycker jag. Men pv-läraren kan nog förklara i nya små inlägg med "handling"?