Om man har vuxit upp i det som på väderleksrapporten kallas för "norra norrlands inland och fjälltrakter" ., då är det faktiskt närapå som ett mirakel, detta att man kan gå och norpa sig några druvor direkt från plantan.
Hur dom smakar?
Njaaa, lite sura.
Men vänta bara.
5 kommentarer:
Åh, Elisabet, jag tittar in och läser och längtar..:
- Vindruvor - har ni det hos er..?
- En grekisk strand - kanske blir det en sådan senare i höst... Få se om det finns tid och pengar..
- Honung är gott. Min kusin har biodlig och hönseri nästgårds, så jag har alltid hemgjord honung och färska ägg hemma. Men honung till yoghurt...?
Sigge Nilsson och pElle har det allt bra där i landet Halland.
Och du med! ;)
Anita: ja, pv har vindruvsrankor ute på altanen och det vimlar av klasar!
Man tror knappt sina ögon.
Och det här med honung till youghurt upptäckte jag på Kreta. Jag trodde först att det var vispad grädde som fanns i en stor blank skål med lock, nästan som en terrin, men det var alltså youghurt. Och så visade värdinnan att man skulle ringla yoghurt över,(betänk nu att jag bara har naturell yoghurt) och åååå, så smarrigt det blev!
Anita igen: jag menar förstås att man ska ringa flytande honung över yoghurten .-)
Å, så trött jag är!
Som du ser lånade jag lite från dig i kommentators-förklaringen här ovanför. Jättebra, var det!
Elisabet: Blir det ätbara vindruvor? Kanske är altanen inglasad?
Honung i naturell yoghurt. Låter inte helt fel! ;)
Ja, visst är det en bra kommentatorsfunktion! Jag fick tipset av en annan bloggvän, Viola.
Nu ska jag ut i skogen - jag sätter skogsplant med min man. Ser ut att bli en strålande dag!
Anita: nej, den är inte inglasad, det är den vanliga mot sydväst och nog går dom att äta, men liiite sura är dom och kommer nu kylan så ....?
Skicka en kommentar