söndag 30 januari 2011

Dagens fönster ....


Hör ni fågelkvittret ..? skrev jag.
Och fick bums svar från fönsterfångerskan ...
"Nä, något fågelkvitter hördes inte, utan snarare tutningar för det är mitt i Colombo!
Utsikten är från ett caféfönster på en helt fantastisk inredningsaffär - Paradise Road."


"Colombo, Sri Lanka.

På denna ljuvliga ö har jag tillbringat några veckor, otroligt vacker natur och ett rikt djurliv. Vackrast av allt var nog när jag färdades i tedistrikten - jisses, vad många tebuskar som har planterats!


Men inte vill jag byta med teplockerskorna, att stå och plocka dessa blad i sluttningarna och få ihop 18-20 kg blad på en dag för lika många kronor!

Men de var lika glada som alla andra människor på denna ö.


Den som blir sugen på att åka dit - gör det men gör det fort, för jag misstänker att detta inom en snar framtid kommer att bli ett nytt Thailand.

Hamnade mitt i översvämningskatastrofen men inte ens detta fick människorna att se ledsna ut - alltid smilande och vinkande till oss "vitingar".

Än så länge är stränderna helt orörda och de stora hotellen är än så länge inte byggda utan det är mindre härliga familjehotell som gäller.

Catarina"

4 kommentarer:

Turtlan sa...

Just denna ö har jag alltid önskat åka till! Åka upp i bergen till théodlingarna och det härliga klimatet som jag gissar finns där.

Jag har nämligen varit uppe i Malaysias théodlingsområden och det var ljuvligt! Ett av de finaste ställen jag besökt.

Å vad jag gillar denna fönsterbild!
Ett fönster med vita fönsterluckor och utan gardiner. Värmer mitt hjärta! Hälsa fönsterfångaren det från mig!

Ingela sa...

Sri Lanka, vår familjs "andra hemland". Å vad jag längtar dit! Det är en fantastisk ö med alla naturtillgångar som behövs för att föda en befolkning men resurserna är tyvärr mycket ojämnt fördelade. Tror också att nu när det är fred så kommer turismen att expandera, på gott och ont. Lankeserna behöver inkomsterna men jag hoppas att landet kan få bevara sin kultur och att turisterna uppskattar den i stället för tvärtom.

Vi försöker få ihop tillvaron, jag ochde stora barnen så att vi kan resa dit tillsammans. I höstat hade vi funderingar på att resa i slutet av december och stanna över julen, men som det blev var det tur att vi inte befann oss på andra sidan jorden.

Evas blogg sa...

Där var jag för trettio år sedan. En fantastisk ö.

Marge_II sa...

Vårt första möte med Asien var just Sri Lanka, där vi en gång under 80-talet reste runt;
från kust till den gamla staden
Kandy för att fortsätta upp till théodlingarna uppe i bergen. Fantastiskt vackert land. Inte visste vi då att vi några år senare under två år skulle bosätta oss i ett annat asiatiskt land. Kanske var det den fina upplevelsen på Sri Lanka som fick oss att ta steget?