lördag 1 januari 2011

Efteråt ...



... efter stavpromenaden längs havet, blir det storstädning.

pv drabbas av ett underligt ryck och börjar plötsligt - utan förvarning - knäskura golven i köket, hallen och badrummet!

"Du mår väl inte dåligt på nåt vis ..?" frågar jag.

Nej, det gör han inte.

Själv tittar jag på ett SVT-program som handlar om Daniel och Victoria (ja, så eländigt är det)och så tvärstädar jag vardagsrummet, lillhallen och trappan (den jag älskar) och ser man på .., då är det ännu ett program .., nu repris från konserten kvällen innan bröllopet!

Mellan två sångnummer steker jag renfilén som legat i marinad ett dygn och potatisgratängen från igår är ännu godare idag .., vi hittar ett vin som är gott (men för kallt) och nu ska jag fortsätta att titta på konserten och pv är nöjd, han har varit ute och sprungit.

Noterat ...?

14 kommentarer:

Steel City Anna sa...

Det är väldigt glest med bra TV-program tycker jag, nu när jag för en gångs skull har tid att titta ordentligt. Städar gör jag också, men när det gäller matlagning ligger jag i lä :) Ren låter spännande!

SoF sa...

Tack för din kommentar E!

anna of sweden sa...

Noterat! ;)

Bloggblad sa...

Jag missade konserten, men har nu gråtit en skvätt över det vackra brudparet i bröllopsreprisen... fast å andra sidan gråter jag ofta på bröllop - men inte på mitt eget, då var jag för koncentrerad.

bettankax sa...

Även jag fick städanfall denna dag. Känns väldigt bra efteråt. Jag har just gråtit när Daniel höll tal till sin fru.
Skulle tidigare ta en promenad. Här är snorhalt och allt är "glaserat". Var lycklig när jag kom hem helskinnad.
Smaklig spis!!
KRAM!!

Elisabet. sa...

Anna: men ikväll är det iaf HippHipp, det tröstar jag mig med.

SoF: ,-)

anna of sweden: bra!

Bloggblad och bettankax: pv trodde inte jag var klok som såg detta OM IGEN .., han rynkade på näsan och gick in i köket och gjorde en fruktsallad.
Men tänk, jag tycker att detta är så himla kul! Varför? Jo, för all glädjen som man ser ..., jag inser ju att kungahus är hur dumt som helst, men se i det här fallet hänger inte logik och känslor ihop.

Jag föreslog pv att han, om vi gifter oss, ska ha medaljer hängades på kavajen.
Nu har han bara medaljen för Baddaren från simskolan, men det duger gott åt mig ,-)

Anonym sa...

Gott nytt år! Firat nyår i Malmö. Vi kom ner till Centralen precis när tågolyckan skett, men så småningom kom vi hem till Ystad. Så i eftermiddag har jag också tittat på repriserna från sommarens stora händelse. Tårar är befogat.
Kram fr fru Grå

Elisabet. sa...

Fru Grå: ja, vi såg i tv om tågolyckan ..., tur att det gick så bra ändå! Hälsa Ystad från mig. Särskilt Regementsgatan ,-)

bettankax sa...

Jag har många simborgarmärken om någon av er vill låna?? Ska det vara fest och högtid ska inget sparas på.

Steel City Anna sa...

Elisabet: Fast Hipphipp smygkollade jag på igår, men man kan ju kolla igen, det är det tillräckligt roligt för. Säkerhetsvakten är min favorit!

Jessica sa...

Du har mycket energi va? :) För HUR hinner du att steka renfilé OCH se på tv OCH fota och lägga in på bloggen... så ofta!! Hur hinner du undrar jag..Och mycket är ju också väldigt kul att läsa om och/eller se på bild.
Gott Nytt År!

Cecilia N sa...

Ett genomfört Lidingölopp eller Vansbrosim ger också medalj.
Om man inte åker Vasalopp otroligt fort på rätt dag alltså ...

Anonym sa...

Jag har också några simmärken PV kan få låna.

Jag satt också där och grät över Daniels tal igen. Imponerades igen av hans pappas tal. De sopade båda mattan jämfört med kungens tal!!!
Speciellt pappans tal. Stå där framför tv och en massa gäster och prata så bra. Kanske han borde ta över och bli kung?

Instämmer att ett kungahus är fånigt men kärlek mellan två personer är inte fånigt. Svårt att inte bli berörd av dem och
vacker musik.

Jo jag har en medalj från tjejruset också.

Turtlan

Elisabet. sa...

bettankax: ja, själv har jag tappat mina ..., eller släng dem ,-)

Anna: vet du, den här gången tyckte jag nästan INGENTING i programmet var bra, men nästa kanske ..?

Jessica: nej, inte alls! Att skriva ett inlägg tar ju bara nån minut, renfilén var snabbt avklarad och datorn står mellan köket och vardagsrummet, väldigt lättillgänglig. Energi har jag på jobbet, men sällan hemma. Det är sant.

Turtlan: ja, det var himla bra, såväl hans som Daniels! När D skulle till att tala, tänkte jag .., oj, hur ska detta gå? Det hade man inte behövt oroa sig för ,-)