söndag 20 mars 2011

En dag på jobbet ..


På väg till Haverdal i morse.
Dimma och mera dimma.

Så här ser min dag ut.

Först tar jag hand om kassorna, fyller in morgontidningarna (Hallands Posten, Hallands Nyheter, Göteborgs Posten, DN, Svenska Dagbladet, Dagens Industri och Sydsvenskan), skriver in returerna, tar emot kvällstidningarna, skriver in hur många vi har fått, går in på datorn och fyller i alla returuppgifterna på såväl dags, - som kvällstidningarna + bilagorna (är tidningarna inte buntade sedan kvällen innan, får det göras) .., fyller på tobak .., bärkassar, öppnar butiken.

Då har E tagit ut tre burar med vedsäckar, två jättelika vagnar med påskliljor och penséer, en pall med kaffe och en med apelsiner och stället som gör reklam för våra semlor och allt detta ställs utanför affären.


Utanför butiken - detta var i höstas -.

Därefter fortsätter min dag så här: jag tar emot kunder förstås, lämnar ut paket, tar emot spel på hästar och Lotto .., tar hand om mejeriet, kollar datum, fyller på, går till disken med youghurt, ägg, ost, kaviar, etc och fyller på och kollar datum .., därefter är det fruktens tur .., rensar och fyller på .., bananer, apelsiner, päron, tomater, ja, rubbet!

Löser av E till fika/lunch.

Hon i sin tur ägnar nästan hela dagen åt att kolla utgånget datum .., hon är 21 år och makalöst effektiv och hinner med hur mycket som helst och därtill är hon andrakassörska.


Exempel på meny i spelmaskinen.
Det gäller att trycka rätt.
E:s tumme liknar en tå .
"Oj, nu kommer den med på bild!" säger hon leende.

Innan stängning är det ungefär samma sak som på morgonen: allt som drogs ut, ska tas in för natten .., tidningsreturerna skrivas in .., ja, allt sånt .., och när klockan är fem och det är dags att stänga, har vi ganska lång kö och får stå båda i var sin kassa.

När jag kommer hem, är jag rätt mör, med betoning på "rätt".

Och i morgon är jag ledig och ska åka till tandläkerskan i Helsingborg.

5 kommentarer:

Turtlan sa...

Ja det är mycket att fixa bakom kulisserna innan en affär kan öppnas. Betydligt mer än att bara låsa upp dörren.

Hoppas Du nu får en fin och avslappnande söndagskväll!

Bloggblad sa...

Dagisfröken och snabbköpskassörska - två jobb som jag nog kanske skulle klara ett par timmar av, innan jag hade rört till allt och blivit helt snurrig.

Jag beundrar alla som orkar och klarar av båda de jobben. Kassörska har jag iofs inte prövat, men jag vet ju hur jag funkar med siffror... På dagis har jag vikarierat - ingen kom till skada, men ingen hängde på och ville ha mig tillbaka. Men jag hade tackat nej i så fall...

Emmeline sa...

Härlig dag på jobbet tycker jag :) lagom fartfyllt! Min fina tumme....

Elisabet. sa...

Turtlan: ja, så är det såklart på alla arbetsplatser, inte bara i affärer. Men trött är jag.

Bloggblad: Tänk, sån tur, att människor har olika gåvor. Jag vet en som aldrig i livet skulle ha tålamod att vara lärare ...

Emmeline: ,-) Tur att du är ung!

Amber sa...

Förstår att du är mör! Men det är spännande att följa någon på ett jobb man själv inte har. Mycket man inte tänker på att någon gör förrän man hör det, trots att det borde vara självklart. Tack för insynen in något annat!