onsdag 27 april 2011

Där och då ...



Klockan var kring tio och jag hade suttit där ute på en av klipphällarna i en timmes tid och genom kikaren såg jag herr och fru Strandskata som ägnade sig åt ett hett kärleksliv (herr Skata uppvaktade genom att gå med näbben neråtböjd) och jag såg Gravänder (påminde om Ystad) och herrar och fruar Ejdrar som simmade så stilla - liksom på rad - i allt det blå .., och jag såg fiskmåsar och skarvar.

Men allra, allra mest såg jag årets första svala.

4 kommentarer:

Monet sa...

Det blev mera vinkelhakar än Aznavour i förra kommentarsrutan. Så jag säger det här istället: han är fortfarande helt fantastisk. En riktig ikon här i Frankrike, han är med som nestor och entertainer i de flesta seriösa nöjes- och intervjuprogram. Något gråare än på ditt filmklipp och här i Frankrike sjunger han INTE på engelska utan det är SINNLIG franska. Förstås.

Gift med en flicka från Klippan, visste du det? Nu vet jag inte hur det är men förr sågs han på min lilla orts gator och knappt någon visste där vem han var!!

Elisabet. sa...

Monet: jo, det visste jag .., Ulla, heter hon väl? Jag tycker och har alltid tyckt att denne man är totalt underbar .., under en resa till södra Frankrike lyssnade jag oavbrutet till hans sånger ,-))

Steel City Anna sa...

Åh, ny fin header med får :)

Elisabet. sa...

Anna: ja, bilden är från i fjolvåras, jag tog den bara ett hundratal meter härifrån.