fredag 29 april 2011

I Edens Lustgård .., eller nåt sånt.


Några av dagens inköp.

Eftermiddag blir stadsrunda.

Först ett besök på Plantagen, som i vår inte alls lockar till inköp, men en ny sorts spaljé (bäva månde pv ..., kanske får vi byta ut dom andra ...!) , två Pelargonior och en timjan, får vila ut i bagageluckan.

Klockan tre är det dags att pv ska hämtas vid skolan.

Då ringer mobilen .., nej, han är inte klar och jag är skakhungrig och har säkerligen sockerfall och blir irriterad och på gränsen till kort-i-tonen och i stället för att bara sitta i bilen och vänta i stekhet värme, kör jag till Strandgatan, parkerar alldeles vid vattnet och sitter där i solskenet.

På en balkong tvärs över gatan, sitter Sonja och solar.

Ojdå.

Då blir det ett besök där också och dit kommer pv och vi bjuds på nygräddade våfflor med blåbärssylt och sådant är minsann som rena hälsokuren för ett sviktande humör, ja, allt blir bra.



Efter våffelfesten kör vi till Andreassons Plantskola lite utanför stan.

Å, vilken skillnad mot för på Plantagen, men ändå inte i närhetn av underbara Åbergs Trädgård i Ystad!

(Har du vägarna förbi Ystad och är det minsta lilla intresserad av blommor och blader, gör ett besök hos Åbergs .., vilket äventyr och vilken god mat du kan köpa i caféet! Har du dessutom turen att träffa Lena eller Kjell, så kan du skatta dig lycklig ...)

Nu minsann drabbas även pensionatsvärden av köplusta och i den rostiga, gamla kundvagnen trängs så ett plommonträd, en kaprifol (ja, v a r ska vi ha den ...!!), några lupiner som ska få bosätta sig i slänten mot vägen (hoppas på förökning ..), rosenbräcka (bilden), Primula Veris som mamma hade i rabatten i Malå och som jag genast plockade bort (förlåt mamma! nu vet jag bättre ..) och "Ormöga" i blått .., sååå söta .., plus diverse kryddväxter (Salvia, Timjan, Rosmarin, en tuva Gräslök ...), ja, det är hur kul som helst där borta.

Att den något äldre expediten visar sig komma från Timrå och är en pratglad herre, bidrar nog också till trevnaden.

Nu återstår att ordna fram ..., si så där sju krukor ytterligare, sedan ..., ska det väl ändå vara klart på altanen?

3 kommentarer:

-B- sa...

Og mopeden da ?????????

Elisabet. sa...

Bente: den glömde vi bort ,-)

Mian sa...

Förresten: den där bladrosetten du hittade i skogen härom sistens, blir det en digitalis, eller?