lördag 30 april 2011

Klockan 19.35 pip


Så här är det: när klockan är kvart över sju och det är dags att lämna jobbet, kommer pv cyklande.

Med t v å cyklar.

En till honom och en till mig.

Bilen har stilla insomnat.

Nämligen.

Det är nu alltså tänkt att jag ska cykla hem, men jag - som därtill inte har haft en susning om bilskrället -, har just blivit erbjuden skjuts med Emmeline och hennes väninna - dom båda ska fira Valborg inte långt från det gula huset på kullen - och stackars pv suckar ..., och får nu lämna den ena cykeln (han har alltså haft den andra intill sig under 7 km ...) på lagret och så får jag åka Audi hem och stackars pv .., cyklar samma sträcka igen.

Nu tillbaka.

Och det är Valborgsmässoafton och på bänken i köket står jordgubbar och grädde och väntar och det blir väl nån slags middag på gravad lax och lite annat och vinden har mojnat .., och ett nytt långt arbetspass väntar i morgon.

Dagen har varit ..., kämpig.

Otroligt många har spelat på hästar, men det fungerar bra numera.

Tänk, att man faktiskt lär sig saker allt efterhand.

3 kommentarer:

Mian sa...

Du får helt enkelt cykla en annan dag, när du har lite mer energi.
Ha en skön Valborgsmässoaftonskväll.

Anonym sa...

Jag undrar så hur det har gått med den fine lille sigge nilsson? Har han kryat på sej? Ha en fin kväll! Hälsningar från Monica i Värmland

Elisabet. sa...

Mian: ja, men först ska jag skaffa mig en riktig cykel!

Monica i Värmland: jodå, han kryade på sig! Jag blötte ner pälsen för att svalka honom ... (duscha honom ville jag inte, tänkte att han blir så stressad och det är nog inte bra om han är så dålig ...) och tvingade i honom vatten med en tesked .-)
Köpte torsk och kokade och ser man på ., han blev pigg och kry!