tisdag 26 april 2011

"Får jag fråga en sak ..., arbetar du inom ...?"


Fyra timmar i affären och ändå blir det små hjärtevärmarmöten.

Är inte det fantastiskt, så säg ...?

Till exempel har jag en lång medelålders kvinna framför mig och jag tänker att ååå, vilken underbar röst hon har, hon skulle vara alldeles som gjord för sjukvårdsarbete .., tänk, att ligga där sjuk och eländig i en säng och så kommer någon och talar så mjukt till en!

Det är vad jag tänker på.

"Får jag fråga en sak .., arbetar du inom sjukvården ..?" säger jag.

Och kvinnan blir lite förvånad och jag förklarar varför frågan alls kom upp .., ja, att hennes röst är så varm och att om jag vore sjuk, ja, då skulle detta vara vad jag önskade lyssna till.

Då ler kvinnan.

Hennes leende är i samma klass som rösten - det är ett varmt leende -.

"Nej, inte alls .., jag är präst i Martin Lutherkyrkan här i Halmstad ...", säger hon.

Och kunden bakom, en man i min ålder, står där och småsmajlar för sig själv - allting har han hört - och plötsligt säger han att ..."men det var ju ändå bra gissat ...!" och det blir lite småprat och innan kvinnan tar sin kasse och går sin väg, säger jag att om jag någonsin ska gifta mig här i landet Halland, då kommer jag att kontakta den kvinnan.

Då ler hon ännu mera.

9 kommentarer:

Turtlan sa...

Jaha det kan tänkas bli bröllop.

Jag påminner mig om att någon inte var så till övers för såna saker... Men det kanske var frieriet som inte fick vara för "pråligt"...

Eller hur jag nu ska förklara hur jag menar.

PS: Koblaja....instämmer helt med dig.
Men i vanliga fall så är den banankakan smarrig värre när den inte blir blajbrun.

Elisabet. sa...

Turtlan: nej, jag är ingen fan av bröllop, men jag skrev ju OM ,-)

Leina sa...

Det där med röster är viktigt.. Vi hade jobbdag idag, eleverna var lediga. Satt med mina bildlärar kollegor.. En av dem berättade att en av hennes elevers förälder (tillika lärare även hon) hade klagat hos rektorn eftersom hennes dotter tyckte att bildläraren hade så "jobbig" röst att hon blev störd på den?????? Min kollega har en helt vanlig röst utan några som helst störningar som ger upphov till irritation... Jag baxnar... Om ni bara visste vad vi får stå ut med från vissa föräldrar... Funderar på att skriva en bok... Vad lärare får höra... =D

Elisabet. sa...

leina: ja, det ska jag säga dig .., att lärare hade jag aldrig uthärdat att vara ,-)

Cecilia N sa...

Sonen har också klagat härhemma på en lärares röst. Men att gå till rektorn om saken! Har väl aldrig hört på maken!

Fast det var synd att h*n hade den rösten för det gjorde att han inte valde C-kursen i det ämnet och det hade han kunnat behöva ha kanske.

Elisabet. sa...

Cecilia N: ja, nu måste jag säga att detta är nya tider! Aldrig någonsin har jag väl hört att man byter inriktning pga lärarens röst?? Är detta något nytt? Händer det flera?

Cecilia N sa...

Nä, han bytte inte inriktning. C-kursen var valbar och inte nödvändig för sonens planer. Men hade han valt att gå vidare inom samma "område" som gymnasieprogrammets namn antyder då hade han behövt den C-kursen.

Och hade han kommit på att C-kursen saknats hade han kunnat läsa den där han är nu.

Annelie-Singapore sa...

Vad härligt du skriver, och även jag ler när jag läser texten!

Ha en bra dag!

Elisabet. sa...

Cecilia N: men jag förstår ändå inte .., när blev rösten hos en lärare så viktig? Men det är klart .., nu finns så mycket att välja på, förr hade man inget val - tanken dök inte ens upp i ens huvud -!

Annelie-Singapore: oj, så långväga gäster ,-) Tack för rara ord.