onsdag 30 november 2011

Dagens fönster ...


Fönsterfångerska i Frankrike var madame Monet!

Och när jag tänker på Frankrike, då tänker jag mest på Bretagne.

Nu är hon ju inte Monet boendes just där, utan mer söderut, men .., jag tänkte att .., tja, kanske någon av er som tittar in här är sugen på en stugsemester i Frankrike och då i Bretagne?

Det vore väl inte så pjåkigt?

Här finns en härlig sida med mängder av hus att hyra!

Själv bodde vi där i en veckas tid - det var 2002 - och huset låg inte långt ifrån ett iskallt Atlanten och med rar stug(hus)värd som vid vår ankomst hade fyllt en korg med allehanda egenhändigt odlade grönsaker (lök, scharlottenlök, morötter, potatis, kivi, bönor, gurka .., ja, allt möjligt!) och ställt den på verandan ..., ja, så där omtänksamt så hjärtat blev alldeles varmt.

Mannen som kanske var i 70-årsåldern var ytterst charmerande och någon dag innan vi skulle återvända norrut, tog han mig lite avsides i trädgården och sade på sin utsökta franska med rrrrrullande r ... :"Madame, yourrr eyes are iceblue like dö sky, but your hearrrt is verrry hot!"

Det ni.

Det kan man kalla för uppvaktning.

En ros fick jag också - den låg på instrumentbrädan mest hela vägen hem -.

Fast nu glömde jag ju alldeles bort mig .., här finns ännu en länk till Bretagne.

Och här ytterligare en!

7 kommentarer:

Monet sa...

Visst är dom underbara, sjuttioåringarna i Frankrike!! Dom vet precis, upp i åren, vad en kvinna mår bra av, inklusive en ros inför hemfärden. Det har jag också fått en gång, inklusive en lätt handkyss, slår det mig.

Bretagne är alldeles, alldeles underbart. Dock ska man i konsumentupplysningens namn tala om att vädret i denna del av Frankrike är som en ytterst dålig svensk sommar. Det regnar i ett, det är dimmigt, det är kallare än någonsin i övriga Frankrike. Vi trodde efter två långa somrar där att vi haft otur. Icke, idag när vi dagligen ser de franska väderleksprognoser ligger Bretagne konstant illa till.

Men vi hade fina dagar också, det ska erkännas. Och hela kanalkusten är full av intressanta utflyktsmål och mycket historia!!

Guy sa...

Apropå hyra hus. Vad säger du om ett sprillans nytt hus i Thailand med en månadshyra under fyratusen?
http://www.resbort.com/husatthyra.html

Elisabet. sa...

Monet: ja, den mannen var verkligen schangdobel ,-)
Bretagne var jättefint vädermässigt när vi var där, men guuud, så kallt i vattnet, jag höll på att frysa ihjäl!!! Det var som att bada i en fjällsjö!

Guy: men vet du Guy, jag tyckte inte att Thailand var nånting för mig ..., det är billigt - ja -, men jag kände mig mycket mer hemma i Grekland ,-)
Såg du Uppdrag Granskning om husen i Thailand?

Guy sa...

Jag såg inte det programmet, men jag känner till att bara thailändare kan äga mark.
Man kan leasa ett hus, men bara i 30 år. Det känns inte som något större problem för mig...

Elisabet. sa...

Guy: titta på programmet! Det visade sig att svenskar som har hus där plötsligt kan bli helt utan !

Guy sa...

Vad heter programmet?

Frågar
Guy

Elisabet. sa...

Guy: titta på svt/play Uppdrag Granskning .., ett par veckor sedan!