onsdag 4 januari 2012

Dagens fönster ...


Medan vi - här i landet Halland - spatserar omkring på nästan sommargröna gräsmattor, har vintern kommit på allvar hem till Västerbotten.

Eller Lappland, om ni så vill.

Det är Ingela i Malå som skickat bilden, som visar utsikten för deras fönster.

Less på skottningen är dom också.

Här i det gula huset finns det en som skulle ge nästan vad som helst för all den snön, men ..., här finns också en madame som tycker att det är helt enkelt underbart att slippa snö och kyla!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Men hur ska man klara vasaloppet om man inte ens sett snö?
rullskidor men....
Jag är bekymrad.
Kram Eva som undrar om vår sjuka rönn har ramlat på Tångv.

SoF sa...

Ja detta väder...

Igår kväll var det storm-snö(o)väder och jag trodde att det skulle bli trafikproblem idag, men när jag drog upp rullgardinen och tittade ut nu på morgonen så hade allt regnat bort.

Grönt och fint igen alltså. ;)

Oj, vad vindbyarna tar tag i huset ibland, som just nu.

Glad onsdag!

Elisabet. sa...

Eva: detta blir pv:s åttonde vasalopp och nog fixar han det nog .., det är ju bara stakning och det kan han ju och kondition har han så det räcker och blir över ,-)

SoF: det blåser nåt vanvettigt här nu! Från min utsiktspunkt ser jag grannens stora björkar vaja i vinden och det har varit likadant hela natten.

Bert sa...

Frågan man ställer sig är: Vem har det "normalaste" vädret för årstiden?

Här i Luleå, som ligger en bit norr om Malå rent breddgradsmässigt, finns visserligen snö. Men det är på nåder.

Slutsatsen blir alltså: Malå är normalt. Ditt och mitt är sjukligt!

;-)

Cecilia N sa...

Snö på nåder, ja det kan man säga om vår "beläggning" också.
Dalmatinerfärgat använde jag häromdagen.

Maken hittade snö några mil härifrån häromdagen. Innan det stora regnet kom och gjorde världen till en såpvattenspolad isbana. Vad det kom för nederbörd där i inlandet på snön vet jag inte.

Såphalkan sandade och grusade alla upptänkliga fordon mot. Nästa morgon hade ansträngningarna sjunkit ner i den tillfrusna isen. Antagligen var alla grusare hemma och gjorde sin dygnsvila ... innan de fick på't igen.

Cecilia N sa...

Som värmekonsument uppskattar jag vädret. Man kan köra diskmaskin samtidigt som tvättmaskin. (Gör man det när det är för kallt så går propparna.)
Men jag tycker det är vackrare med snö och trevligare när den får vara snö och inte behöver förvandlas till isbana.

Ingela sa...

Det började om mitt på dagen i dag och det har vräkt ner och blåst rejält. Nu har snöandet upphört men det blåser fortfarande ganska mycket. Hoppas att det också ger med sej. Jag har svårt för blåsväder, särskilt på vintern.

Men visst är det vackert nu, härligt vintervitt. M har permiäråkt i backen i dag, vi andra har inte kommit oss för än, men det blir väl nån dag framöver. Jag tänker varje vår att det börjar dra ihop sej till slutet av utförskarriären, men nog är jag sugen nu igen.