onsdag 4 januari 2012

Lite om vinnarna ...



Förstapriset i den nionde dragningen av Uppmuntringslotteriet, ja, det går till Västmanland och till den leg. fästingforskaren Lilla B.

Sällan, för att inte säga aldrig, har väl sådan grundlig forskning presenterats på en blogg och med allra största intresse följde bloggvännerna de arma fästingarnas öden och äventyr i en glasburk!

Lilla B:s blogg är som ett grönsaksland och man blir varm i hjärtat var gång man tittar in.

Där är växthuset med alla blomster och där är chili till höger och vänster (en burk med het sådan kom susande med posten hit till landet Halland!) och .., ja, det mesta som har med odlande att göra!

Tröstpriset - en liten tvål från Falkenberg, vykortet, samt snäckor och sand, går till Bureå i Västerbotten .., nämligen till Anitha.

För nästan på dagen exakt ett år sedan förändrades Anithas tillvaro kapitalt, då hennes Per-Erik somnade in i sömnen. Några månader tidigare hade dom varit här på besök .., vi satt här i skrivarrummet och åt lammstek med potatisgratäng och jag tror aldrig i hela mitt liv att jag har haft en mer tacksam gäst än denne Per-Erik.

"Men sä djääääävulskt gott!" sa han om och om igen.

Nu har Anitha flyttat från huset i Adak, inte långt från Malå .., och bor nu nära vattnet i Bureå.
Till Skåne när hon en ständig längtan och kanske, kanske att vi får se henne här i det gula huset till sommaren?

Stort grattis till er båda nu!

Nästa dragning: nu på lördag klockan 11.00 piiiiip.

8 kommentarer:

Bloggblad sa...

Här va're aktivitet! Alltså i din blogg. Hos mig har det mesta avstannat. Vilar och vilar... men blir visst bara tröttare.

Jag orkar inte leta efter vad du har (om du har) skrivit nåt om Landet som inte längre är - har nyss sett det, nästan hela, och slås av hur annorlunda de framställs - vinklingen är ren och skär idyll. Hos kokvinnorna var det fokus på smuts och nedslitning. Här fanns det en son - men jag hörde inget om vad han tyckte om att dubbeljobba. Han kanske inte blev tillfrågad? Som den utnyttjade systern. Är det producenten som bestämmer fokus åt oss?
Jag såg många äckliga flugor här också, och slitna kläder och livsfarlig mopedåkning och trötta gubbar som kommer att jobba tills de stupar. Är det finare om män gör det än kvinnor? Vet du, jag satt och blev lite upprörd över skillnaden. Förfasade mig över kvinnorna - men... varför suckar jag av glädje inför den här smutsen och det här slitet i vackert solsken?

Näe, jag ska inte reta upp mig på skillnader i manligt kvinnligt, kanske var jag påverkad av att jag såg Plura ... och som vanligt när jag ser honom undrar jag varför jag inte skulle få en timme i bästa sändningstid med magen bekvämt utsläppt... Sjunga om att jag super mig full för kärleks skull, och med knarkaffärer i bagaget, och bli höjd till skyarna. Vi är precis lika gamla han och jag. Hu, tänk tanken: Gammal fet kärring som super... pinsamt, bara pinsamt.

Törs jag förresten klicka på skicka nu?

Elisabet. sa...

Godmorgon Bloggblad!

Nja, jag såg bara lite av den filmen, får titta på SVT-play i stället.

Själv förfasade jag mig inte så där våldsamt över Kokvinnorna, annat än med djuren, hur dom hade det.

Däremot ..., håller jag helt och hållet med dig när det gäller det här med Plura .., det skulle ALDRIG ha funkat med en kvinna i samma sits; det hade blivit ramaskri .., hon skulle ha ansetts äcklig, frånstötande och hela rubbet!

God Fortsättning till dig, Marianne!

Tankevågor sa...

God morgon i landet Halland!

Måste bara få säga att jag älskar era små filmer på dragningarna! Ert småprat och era kommentarer och hur PV tar av och på sig glasögonen hela tiden på samma sätt. Har visat dem för maken här och vi sitter och småmyser varje gång även om vi kanske inte alltid hinner passa tiden för själva dragningen. Men på lördag ska jag passa tiden för dragningen.
Det här är så kul så jag skulle kunna sponsra dig med vinster och frimärken bara ni fortsatte. :-))

Lisbeth

Elisabet. sa...

Tankevågor: åååå, så varmt det blir i hjärtat när jag läser dina rader!
T a c k!
Ja, ni får gärna sponsra med vinster! Det är svårt att hitta på nya saker - som dessutom helst ska vara lätta i vikt och inte så skrymmande -. Diamanter går bra ,-)

Kram på dig!

Elisabet. sa...

Bloggblad: har tittat på ungefär halva filmen, men ... med risk att starta en ny debatt .. (,-) så säger jag så här: nej, jag upprörs inte ett dyft av skillnaderna! Jag ser det bara som ett sätt att dokumentera och skillnaderna ÄR ju uppenbara.
Jag ser det heller inte som att man förskönar .., för nog märker man slitet och tröttheten och alla krumma ryggar!
Hos Kokvinnorna .., vad fanns annat än smuts, men ändå .., en slags närhet systrarna emellan?

Men det där med Plura och manligt och kvinnligt på det viset, det står jag fast vid .., där håller jag med dig.

Bloggblad sa...

Jag såg ju inte hela - så jag vet inte om brodern och sonen kände sig utnyttjade, om det kom fram nåt om det.

Ändå tror jag att den som gör filmerna kan visa rätt mycket av vad han/hon själv tycker och tänker. Jag såg att filmen gick i repris, började att se den igen, men retade mig igen så jag stängde av.

Med åren ser jag allt fler skillnader (och är jättepåverkad av det jag lärde mig för ca 20 år sen, att om det är 50% män och kvinnor så upplever ALLA det som att kvinnorna dominerar. Om de är 25% kvinnor däremot, då upplever de tillfrågade efteråt att det var lika många. Kanske är det därför som The Voice har 3 karlar och 1 kvinna i stället för att låta det vara 2 av varje.)

Jag är helt klart född fel. Jag borde ha varit man. Då skulle jag ha rapat, släppt loss magen och sagt åt min hemmafru att gå och diska.

Elisabet. sa...

Bloggblad: nej, jag upplevde det inte alls på det viset, att dom kände sig utnyttjade (men det vet man ju inget om heller).

Och själv är jag evigt glad att jag inte föddes till man ,-)

(Men så har jag aldrig drömt om karriär heller och därför inte ens tänkt tanken att jag skulle bli diskriminerad ... ,-)

Elisabet. sa...

Ps. Och det här med att säga åt sin hemmafru att gå och diska ...., åja, vi kvinnor brukar vara bra på att bestämma och ge order hemma ,-)) Jodå. Det tycker jag. Ds.