onsdag 28 mars 2012

Blogger har förändrats ...

Och jag avskyr det här nya!
Ingenting får någonsin vara som det har varit.
När man väl har lärt sig hur det fungerar .., ja, det måste det ändras.

Titta, nu åkte "och jag avskyr det här nya" till höger, helt plötsligt!

Åååå!

(Och varför klickade jag på länken där det stod att det skulle förändras i april?
Jag hade ju kunnat låta bli!! Nu hittar jag inte tillbaka till den gamla varianten!)

16 kommentarer:

SoF sa...

Suck!
Ibland blir man trött...!!!

Förändring, förbättring, försämring - ja man undrar ju.

Tänk om det fanns en ruta som man kunde kryssa i som betydde: Nu har jag lärt mig den här versionen riktigt bra och vill A L D R I G ha någon annan.
Det vore nåt. ;)

Varma soldishälsningar!

Elisabet. sa...

SoF: jag kunde inte ha sagt det bättre själv!!!

,-)

Ulrika sa...

Jagwordpresssägerwordpressingetwordpress,jag.

;-)
;-)

Anonym sa...

Förstår din frustration helt och fullt!Detta är en av anledningarna till att jag inte ens tänkt tanken att starta en blogg. Har fullt sjå med att lära mig allt som jag "måste" för att ens hantera datorn. ellem

Fourmum sa...

Jag fick också det, men lyckades efter någon dag hitta en knapp på instrumentpanelen där det stod: gamla bloggen gränssnittet. Hojta till om du inte hittar det så kan jag hjälpa dig imorgon. Kram!

Anitha sa...

Säger som jag sagt förr...
EGEN DOMÄN
WORDPRESS

sen är det DU som bestämmer..... ;-)

Elisabet. sa...

Till er alla, främst Fourmum: det har jag kunnat göra förut också, men nu hittar jag ingen sån. Hittar du den, så får du mer än gärna hojta ,-)

Anitha och Ulrika: ni är mycket mera kunniga och tekniska än jag själv .., och förstår säkert engelska uttryck bättre också. Blogger har varit toppen, tycker jag .. ,men det här gillar jag inte, mest för att jag inte får texten där jag vill ha den och jag trivdes så himla bra med den förra varianten.

Varför måste allting förändras och jag tycker inte alltid att det blir till det bättre?

Rexxie sa...

Allt måste förändras, livet är bara så!

Det var säkert någon som klagade när man kunde lägga till bilder första gången också, och hur skulle du trivas med en bildfri blogg?

Anitha sa...

Du behöver bara hjälp med att skaffa dig en egen domän och lägga in Wordpress på den. Sen är det inte svårare (snarare lättare) än Blogger. Du behöver inte vara "teknisk".
Synd det är så långt till dig. (Fast det går ju göra på distans ;-) )

Elisabet. sa...

Rexxie: nej, allting blir inte bättre när det görs om! Allting blir inte enklare, det tycker jag inte.
Och ja, jag inser att det förmodligen är en vanesak .., men om nu nånting fungerar så bra, varför måste man då vimsa till det på "detta viset"?
Det borde i alla fall finnas alternativ och det gör det ju .., wordpress osv, men jag menar, man kunde väl få ha den gamla versionen då, om man är så envis ,-)

walkingthecamera sa...

jag gillar heller inte förändringar av det slaget, blir nervös varje gång jag loggar in och ser att det står att de ska förändra sig i april. hoppas de inte ruckar på den designen jag har, har lagt ner åtskilliga timmar på att hitta html-koder, ta bort ramar från foton etc..

Ulrika sa...

Anitha har rätt, du behöver inte vara teknisk av dig för att ha en riktig WP-blogg.
Wordpress är oändligt mycket mer krångelfritt än blogger och väldigt lätt att använda. Det finns på svenska, och det förändrar sig sällan. :-)

Anitha sa...

Blogger förändras därför det INTE är bra. Ju mer datavana användare får så upptäcker dessa vilka brister Blogger har och söker sig till andra lösningar. Så för att stå sig i konkurrensen med t.ex Wordpress är de nog tvungna att ändra på sig om de vill behålla sina användare - även om de irriterar ett fåtal användare som inte vill att något ska förändras. De vet ju att dessa stannar kvar ändå eftersom de är "vana" med Blogger och kan inte tänka sig att byta ;-)

Sen ändras ju omgivningen också, webbläsarna står inte och stampar på samma ställe år in och år ut. Så det som fungerade i läsaren igår kanske inte fungerar idag och då blir programtillverkarna (typ Blogger) tvungna att anpassa sina program efter dessa och göra förändringar.

Och förändringar inget vi ska vara rädda för. Utan dom hade vi stått kvar och stampat på samma ställe ... inga datorer, inga Bloggar, inga "Ajfån", inga digitalkameror, inga flygplan inga bilar m.m. (även om kanske inte allt blivit till det bättre) Saker som vi idag inte kan tänka oss leva utan hade inte funnits.

Tänk er ett liv utan Elisabets blogg!!!! Hemska tanke!

Anonym sa...

Precis som i afförerna, när man lärt sig var varje sak finns är det dags att möblera om. Fan vet varför men jag har mina misstankar....
PV

Mian sa...

Jag har provar Wordpress också. men jag är då inte så överförtjust...

Fourmum sa...

Jag försökte hitta det som jag gjorde, men hittar inte det. Provade att skapa en ny blogg, men då fick jag direkt det nya utseendet som jag råkade få tidigare, men hittade ingen länk för att komma tillbaka till "gamla" blogger utseendet. Jag har också fått en länk in min "gamla" blogger om nytt utseende i april, men den törs jag inte klicka på.. Ledsen att jag inte kunnat vara till mer hjälp.. Angående Wordpress så har jag det också, t om med engen domän, men jag är inte riktigt sams med det, så jag ahr fortsatt använda blogger, men blir det för mkt kaos här så går jag nog över till wordpress.. Kram!