tisdag 27 mars 2012

Efter jobbet ...


... tar jag moppen och susar hemåt.

Det är ljust nästan hela tiden och på min vänstra sida har jag havet och solen som är på väg att trilla rakt ner i böljan den blå.

Hitom Steninge svänger jag av ner mot stranden .., kör längs en grusväg och stannar till och bara njuter av utsikten .., och ajfånen finns i fickan och får agera kamera.

Sen sista biten förbi Steninge (där bonden Stig har spridit gödsel och det doftar så härligt, så härligt!) och vid vandrarhemmet där vi hade bloggträff för tre år sedan, där möter jag vandrarhemsföreståndaren som är på väg ner till havet och hon hälsar så glatt och jag blir glad - ännu efter all tid här i Halland känner jag sån oförställd glädje över att människor hälsar - eller rättare sagt, att man äntligen blir en del av ett pussel ..-, och så förbi Stora och Lilla Skipås och vid sommarhuset som en gång har ägts av Sven Gillsäter - alla vi i femtioårsåldern och uppåt minns nog honom -, där brukar det stå älgar vid vägkanten och jag saktar in lite.

Och sen Stensjö och då är jag hemma.

Harry står och spanar ut genom fönstret och blir alldeles till sig av glädje när han ser matte parkera moppen i garaget!


Och vi går genast på promenad ner mot havet till och in i det som snart är hästarnas domäner .., svänger av mot "polska ambassaden" och kommer liksom vid sidan av den vanliga gångvägen .., här har vi den jättelika lagården på vår högra sida och i det vita huset rakt fram - det som ligger på åkern och där det nu byggs ett ungefär likadant hus - där bor en ung barnfamilj.

Hela tiden när vi går här, hör jag koltrastens flöjtande.

Och harry har hittat en hel kastanj från i höstas och den slänger han om och om igen i luften och jag slänger den vidare och ååååå, så roligt han tycker detta är!!

Även den här bilden är tagen med ajfånen och jag är tämligen nöjd med resultatet.

6 kommentarer:

Vonkis sa...

Den där första bilden, tokgillart.

Elisabet. sa...

Vonkis: och jag gillar den andra ,-)

anna of sweden sa...

Vilken fin tid det är nu.
Jag har ju inte upplevt en svensk vår på åtta år, och måste säga att det känns precis så härligt som jag hade hoppats att det skulle kännas. Nej, ännu härligare faktiskt.

Monet sa...

Du beskriver detta så underbart. Och till och med ajfånen berättar hur fint det är!

Monica i Lysekil sa...

Så fantastiska bilder!

Eva i Tyresö sa...

Vackra färgskiftningar i bilden.
Jag längtar. vi kan väl ses? Snart.