söndag 11 mars 2012

Några rader från pElle ...


Bilden togs i fjolsomras.
Nu är harry tämligen stor och jag har blivit ett år äldre.

"Hej alla vänner, det är pElle som skriver!

Ja, jag tänkte att ni kanske undrar hur jag har det?
Jo, jag har det bra.

Jag är ju som ni kanske vet en ganska gammal katt, kanske sjutton år .., matte vet inte så där jättenoga, ja, jag kan vara sexton också?

Idag har jag mest legat ute på altanen, precis så där som på bilden.
Husse har ryktat min päls och det är det bästa jag vet, då spinner jag allt jag kan och matte säger att det låter som en liten motor!

Husse har även ryktat harry, men jag lossar mer hår än harry och av allt håret blir det små bollar som husse sätter fast i äppelträdet eller i buskarna, så där så småfåglarna ska få nånting att bygga bo av.

Ibland norpar harry en sån där "tuss" och då blir husse arg och skäller på honom.

Vi har haft det så himla skönt idag.

Först åkte husse och matte till Ugglarp och plockade musselskal, och sen, när dom kom hem, satt vi ute på altanen (den byggdes som dansbana när husse fyllde 50, därför är den så stor och ja, husse älskar att dansa, men inte matte, hon är nämligen den som alltid för i dansen och det tycker inte alla karlar om, men det är då typiskt matte, för hon vill alltid bestämma!) och husse gjorde kaffe och värmde gifflar och sen satt dom där och tittade i en liten kikare och såg på småfåglar som inspekterade fågelholkarna uppe i slänten.

Matte fick en ny holk av Solveig och Roland som bor mitt ute i skogen, inte långt från Vansbro, och i den holken har en Blåmes varit och tittat flera gånger och matte blev så glad och sa att hon skulle ringa till Solveig och berätta just detta.

I den andra holken, som är mycket mindre, har en Pilfink flugit in och ut flera gånger.

Ni undrar kanske var sigge nilsson är?
Han ligger mest i pannrummet och sover i sin korgstol.

För en stund sedan, när husse, matte, harry och jag själv var ute på altanen, då lutade sig matte bakåt och sa ..."tänk, att man kan få ha det så bra .., ett så stillsamt liv och sitta här och titta på fåglar och höra fiskmåseskrin från havet och ha kaffekoppen i ena handen!"

Då sa husse att han också tyckte att det var ett bra liv.

I eftermiddag ska dom elda ris.

Det är matte som har hittat på det.
Liiiite synd tycker jag att det är om husse, för matte hittar på så mycket och det är nästan alltid husse som får göra det hon hittar på, men då säger matte att så är det här i livet och så är det bra med det.

Förresten berättade matte att dom sett Strandskator på stranden i Ugglarp.
Det är nog ett sånt där vårtecken, tror jag.

Nu vet ni det mesta.

Jam, jam från er vän, pElle."

5 kommentarer:

Biggan sa...

Söta lilla pElle, så lik vår katt, nästan en kopia på bild.
Vår Fjåsen/Fästman på Jämtska/ blev 20 år ung, trogen in i det sista!
Han följde med oss i lingonskogen, väntade in oss som en liten vallhund...saknar honom oerhört. Hans urna liger nu i en björkdunge i stugan, Jämtland, suck.
Elisabet jag förstår att Sigge Nilsson myser i ert pannrum i sin korgstol, ni verkar ha det otroligt hemtrevligt där med adventsstake och allt! Heja heja

Elisabet. sa...

Biggan: nja, så värst hemtrevligt är det nog inte i pannrummet, mer "ratigt" ,-)
Men sigge verkar nöjd och belåten.
Och så kan han ligga där och spana ut genom kattluckan.

Hjortron sa...

Oj, så glad jag blir att läsa om att holken snart är bebodd! Oj, du kan då konsten att skriva - men det har jag ju sagt 100 gånger. Kan du sätta ut ditt recept på gifflar? Jag längtar såå att baka gifflar!

Elisabet. sa...

Solveig: gifflarna är superenkla att göra! Vanlig vetebrödsdeg, utan kardeumma. Sen kavlar du ut en rundel och skär i trekanter. Klicka ut en blandning av riven mandelmassa som du blandat med margarin eller smör och mosat ihop; här är inga mått .., man tar som man tycker blir bäst och så bara rulla ihop till en giffel.
När den svalnat och du ska servera, då glaserar du med florsocker/vatten bara!

Sååå roligt med fågeln som inspekterade holken! Det kommer att bli jättebra!

Anonym sa...

Tusen tack för receptet- jag svarar senare så du ser det!!!