fredag 31 augusti 2012

Här och nu och lite framförhållning ...

Dagens tillstånd ....
Och så beslutar jag mig för att strunta i den dyrare blodtrycksmedicinen, den som jag mår så bra av, nej, det är säkert bara inbillning att det blir biverkningar, för alla Som Vet säger att det är "absolut samma innehåll".

"Men ska du verkligen ...?!" säger pv, som generöst erbjuder sig att betala dom där hundralapparna extra.
Fyra stycken. Om inte fem.

Men jag är bestämd .., jag ska verkligen  i n t a l a   mig att det är Cozaar som jag tar och om tro kan förflytta berg, så kan man säkerligen fixa detta också. 

I en veckas tid har jag nu tagit Losartan och tänk, att allt blir som förut .., det är som att gå på bio varenda natt .., det är drömmar som gör mig kallsvettig och drömmar som liksom aldrig tar slut.

Nåja, jag ska kämpa! 
Kanske är det övergående biverkningar? 
Måhända ska den dagen komma när jag inte vaknar ångestfylld och med svettlockigt hår?

Och pv:s hand börjar bli aningen "äldre"- ser inte längre ut som en tioårings hand -, svullnaden är på väg ner och idag ska han till distriktssköterskan och visa upp den .., ja, han är på det hela taget mycket piggare, har bara svårt (läs: det börjar pulsera våldsamt) när handen inte är i upprätt läge.

Eftersom jag aldrig använder resväska, utan bag, har jag den här gången införskaffat en ny modell, mer färgglad. Vis av skadan - från tidigare resor - då man står vid bagagebandet och ser femhundra svarta och nästan likadana väskor komma på rad, har jag tänkt att ..., nuuu, ska det var så mycket enklare att hitta sin egen väska!

Och jag skriver listor inför resan nästa vecka och det är det där med skor .., jag tycker om skor som är lätta och aldrig så sköna promenad-joggingskor blir på tok för varma och instängda för mig .., hur ska jag hitta några som känns bra? 

Hösten är här.
Mina tidigare så oerhört prunkande petunior börjar tacka för sig .., varmvattnet (som värms av solfångarna) räcker inte riktigt till - snart blir det till att elda -och jag tänker trotsa höstkänslan med att ta ett dopp i havet innan det är dags för sedvanligt kvällsarbete.

Fem arbetsdagar kvar.
Och i morgon börjar det nya och väldigt strikta arbetsschemat med timme-för-timme-vad-vi-ska-göra.
Sannerligen inte min cup-of-tea, men det kanske blir bra.



6 kommentarer:

Anonym sa...

Det kan faktiskt vara så att du bara tål " originalet" ,det förklarde en doktor för mig och jag har så med min BT medicin och dr har då skrivit att den ej får ersättas.Så gör så och du inbillar dig inte./ Babsan

Ulrika sa...

Jag tycker du ska ta Pv:s erbjudande och gå tillbaka till originalmedicinen.
Jag vet av egen erfarenhet att fastän det ska vara exakt lika, så kan man ändå reagera helt olika på varianterna. Inte kul alls.

Dubbelörn sa...

Har pratat med läkare o även en receptarie... Bägge preparaten innehåller samma ämnen/komponenter, MEN den som är dyrare är mer "förädlad", en renare produkt. OCH då kan det självklart vara så att somliga som du o jag inte grejar dessa "enklare" preparat. Utan vår kropp reagerar o därmed kräver den de mer förädlade preparaten.

Jag kämpade med mängder av blodtrycksmediciner innan jag hamnade rätt. Nu mår jag finfint utan den minsta biverkning.

Så kontentan av denna långa kommentar är, att visst är ämnena detsamma, men somliga innehåller mer "sk*t" än andra... :D

Elisabet. sa...

Babsan, Ulrika och Dubbelörn: min läkare tror inte på det där med att det kan bli olika reaktion på "samma innehåll", så då får jag nog allt vänta tills hon snart går i pension ,-)
Och jag har verkligen tänkt ge det här en riktig chans .., det är mycket pengar det är frågan om.
Jag kontaktade ju Läkemedelsverket i den här frågan och fick klart njet.
Konstigt att det kan vara så olika?

Anonym sa...

Tillhör också skaran som oftast inte tål kopiorna. Trist när läkarna inte lyssnar på oss patienter. Har upplevt det med.
Är fullständigt övertygad om att vi upplever dessa preparat på olika sätt. Vi är ju människor, inte maskiner.

Anna-Karin

annannan sa...

Dubbelörns kommentar ovan låter mycket tillförlitlig i mina öron, och jag skulle inte alls hålla det för omöjligt att din läkare faktiskt har fel i det här fallet. De som vet mest om läkemedel är farmaceuterna, alltså apotekare och receptarier.

Hur mycket det än är läkarna som har högst status så är de naturligtvis mindre kunniga på de områden som andra medicinska yrken har som specialområde.

Men det hjälper väl inte dig så mycket att veta, dessvärre.

Det finns luftiga slefskor med nästan joggingskobottnar. Jag har ett par som jag promenerat väldigt mycket i som jag köpt på rea för flera år sedan, okänt märke, och jag såg liknande på LIFE-butikernas rea. Bra om man blir varm om fötterna. Och inte vill gå in för sandaler med strumpor i!