lördag 1 september 2012

Lördag ...

Först jobb från kvart i nio till två och idag är det bakning av bröd (dvs hämta från frysen och sedan grädda) och så att ta hand om mejerileveransen från Arla och Wapnö (närproducerat) och mellan varven lite kassabyte, postärenden och en hel drös med spel; mest på hästar och mest på arbetskamraten Lenas andelar.

En äldre herre frågar om vi har fått någon förfalskad 1-krona, en sån där det står om vår h*rkarl till kung och jag säger att det har vi inte, men jag säger det leende ..., och då blir mannen lite upprörd och frågar om jag inte tycker att det är förfärligt det man gjort mot vår kung ..., "han har verkligen fått utstå så mycket genom åren" och själv säger jag att ...."ja, säger nog mer som min pappa skulle ha sagt .., hä-läääär-han", dvs som man sår får man skörda. 
Ungefär.

På fikarasten pratar vi om det här läkemedelsbiverkningar och jag berättar om mina hemska mardrömmar.
"Men det är väl omöjligt att en tablett kan ge mardrömmar ...?" säger arbetskamraten häpet.
För mig är det ett faktum.

Vid halv tre susar jag hemåt på moppen och luften är mer än ljummen; den är somrig och varm och jag tänker att jag borde bada, men hemma väntar pv som har haft fullt upp med punkteringen på ett däck och han har bakat tårta och håller på med middag och senare ska Hilda och Patrik och Sonja och Gösta komma och vi sitter ute och solen flödar och det pratas om crossfit och Hilda testar att hänga i trädet på den där stången och kommer inte heller upp och Patrik tvekar .. nja, han vill inte testa,
Inte ännu.

Hela tiden medan vi äter försöker pElle ta sig upp på bordet och blir nerputtad.
Åååå, vad han tycker att kycklingfilé doftar gott!
Efter middagen tar han en tupplur i trädgårdsstolen .., jag tar bilden från köksfönstret.

Och nu har vi ätit supergod middag och kalasat på tårtan och pv har fått en ny ryggsäck av Hilda och Patrik och Bamseplåster för eventuella fler skador .., och av mig fick han Mikael Niemis senaste bok "Fallvatten" och på det hela taget har det varit en trivsam dag.

På kylskåpsdörren sitter schemat för vecka 38 och 39, ja, delar av det.

För mig återstår nu tre arbetsdagar, innan det bär av till Emma

9 kommentarer:

Ulrika sa...

Låter som ett finfint firande. :-)

Klart en tablett kan orsaka mardrömmar. Jag menar, det finns ju tabletter som gör alla möjliga saker.

Elisabet. sa...

Ulrika: vilken underbart finurlig födelsedagspresent till pv! En med Mening!

Ruta Ett sa...

Jag har också haft medicin som jag fick mardrömmar av, så det så!

Kattis sa...

Här har också fåtts konstiga biverkningar av olika medikamenter, och även jag har reagerat negativt på ett ersatt recept.

Ser ut som att du har mååånga kvällar på ditt schema!

Elisabet. sa...

Ruta Ett: ja, för mig är det ställt utom allt tvivel att det kan ge mardrömmar! Jag minns med fasa citodon när jag fått knäprotesen ..., det var skräckfilmen varje natt!

Kattis: i princip så arbetar jag nästan enbart kvällar vilket är bra för oss - ja, med Harry -, men vi hinner inte ses så ofta. Men tack och lov stänger vi kl åtta på vintern, fr o m på måndag. Det känns långt mycket bättre att komma hem halv nio än halv tio.

SoF sa...

Japp!
Jag får mardrömmar när jag äter blodtrycksmediciner (fast mot hög puls/hjärtklappning).

Å när jag slutar med dem, så slutar mardrömmarna också. Så det så!!

Massa kvällsmys-hälsningar!

Rexxie sa...

...och när jag var liten fick jag mardrömmar av magnecyl, men det gick över med åren...

Elisabet. sa...

SoF &Rexxie: se där ( eller HÄR ....), här har vi ju några på raken som får mardrömmar ! Ska bli intressant att se vad den här natten bjuder på.

Monica sa...

Elisabet, har du möjlighet att byta tillbaka till den sort som fungerat så gör det. Tänkte på din resa snart, är ju skönt att må så bra som möjligt då. Och det ÄR skillnader, farmakologer kan mycket mer om sådant
än en flesta läkare, många läkare, äldre, säger inte alla, men de följer inte med i utvecklingen och har inte så färska kunskaper och inte intresse heller att fördjupa sig mer och kunskaperna kan vara rätt avdankade om de läste farmakologin för 40 år sedan:-). Och din upplevelse är rätt! Hoppas du får gehör!