fredag 14 september 2012

Olikheter ...



London: fredag.

Emma är svårt drabbad av shoppingbacillen och till slut ger jag upp.

"Nä, du får gå själv till den där butiken, så möts vi här när du är klar!" säger jag.

Hon har varit där en gång tidigare och hennes lokalsinne är bättre än mitt .., alltså slår jag mig ner vid Picadilly Circus - just vid fontänen - och det är helvetiskt varmt och där är liv och rörelse och prat och ljud som hela tiden studsar som små pilar mot huvudet!

I ena handen håller jag min vattenflaska, i den andra kameran.

Till höger om mig sitter en kvinna från Düsseldorf; hon är genomblöt av svett och säger att hon längtar bort från city.

Rakt framför mig sitter eller står en skoklass från Italien .., en lärarinna eller resledare försöker hålla koll på vilka som är på plats.

Och där sitter jag och tittar ut över omgivningen och efter någon timme blir jag orolig, men upptäcker att jag har fått ett sms (inget ljud på min I-phone ...) där det står: "lång kö i kassan, kommer snart, puss!"

Jag tar en klunk vatten .., häller lite på stekheta fötterna .,. blaskar mig i ansiktet.

Och just då, i den stunden, tänker jag på stillheten vid Stensjö Strand.

/Nej, jag tror inte att detta är av världshistoriskt intresse, allt om resan till London, men den här bloggen är som en dagbok för mig. Ja, så ni förstår varför jag lägger ut sånt här.

11 kommentarer:

Monet sa...

Åh hu! Det där är verkligen ingenting för mi längre! Skulle aldrig stå ut med den hettan och det italienska babblet. När jag var yngre var London attraktivt, idag undviker jag den här sortens storstäder.

Paris möjligen har kvar sin dragningskraft men annars njuter jag av lugnet här ivårt by . Just nu är det solstol i trädgården i 27 graders värme och med isvatten i glaset, svenska tidningar och en liten Dessi som snusar runt i rabatterna. September i Provence, ljuvligare blir det inte!

SoF sa...

Fast jag tycker det är v ä l d i g t intressant! :)
London (ja kanske hela GB) har en speciell plats i mitt hjärta...

En "troll"gubbe sa att jag hade levt där i ett tidigare liv, det kanske förklarar saken....eller inte! ;)

Varma efter-regnet-hälsningar!

baratradgard sa...

Så varmt? Undrar jag vid sveriges södraste udde i 12 graders värme, en vindstyrka på 12 m/s och ett lätt regn. Men håller med om att storstäder ska avnjutas när det är 15-17 grader så att man liksom orkar ta i.

mossfolk sa...

Nä fy! Det där såg faktiskt inte lockande ut alls! Annars är jag bra sugen på att åka tillbaka till London. Fast vi var inte i en enda stor affär när vi var där... ja bortsett från en mycket snabb visit på Harrods julavdelning, mest bara för att ha sett den ;)

Och jag tycker för övrigt att det är kul att läsa små avsnitt från Londontrippen (men förstår vad du menar, på min blogg läggs ju varenda liten detalj om valpens utveckling ut ;)

Evas blogg sa...

Jag tycker att det är kul att läsa. Men en storstad i den värmen, nej då hade jag hellre åkt till Stensjö strand :)

Sven Teglund sa...

Det är nog så att man måste fara ut i världens brus för att sedan riktigt uppskatta stillheten vid Stensjö Strand. För min del dock, behöver jag inte resa så mycket. Jag följer dig stället :)

Elisabet. sa...

till er alla: tack som vill följa med på resan!
Och Sven har förstås rätt .., det är som om det alltid vore solsken, så skulle man väl inte uppskatta våren såsom vi gör?
Jag tycker om storstäder, men ännu mera landet. Det där ständiga bruset gör mig nästan galen .., jag vill att det ska vara lite tyst mellan varven ,-)
Och som baratradgard skriver, femton grader hade varit perfekt!

Eva i Tyresö sa...

jo jag tycker detta är av världshistoriskt intresse.!!!!
Fångar i Etiopien och bråk bland araberna hörs hela dagarna. Det här är så lågmält och ger eftertanke om generationer , om shopping, om stillhet o.s.v.
Tack!

Elisabet. sa...

Eva: ja, jag skriver väl för er som är intresserade ,-)

Bert Bodin sa...

Jag är "jättedålig" på London. Har bara varit där ett fåtal gånger, högst tre, varav två gånger i jobbet.

Så, tack för uppdatering. ;-)

Elisabet. sa...

Bert: ,-)
Varsågod.