söndag 9 september 2012

Sista dagen i London ...

Vi har njutit av hotellfrukost med toast och marmelad, scrambled eggs, yoghurt i ett par varianter .., korvar, stekta tomater, svamp ..., juicer .., grot for den som vill ha det .., frukter .., ja, det var hur mycket som helst!

Forra gangen i London tog vi frukost pa Giraffe inte langt harifran, igar pa ett frukoststalle i narheten, men detta var mycket, mycket battre - billigare och mer overskadligt -!

Blev det mycket promenerande i fredags, var det noll och intet mot for igar!!

Forst marknad pa Portobello Road dar jag hittade tva vinster till uppmuntringslotteriet - heja -!
Dar traffade vi ocksa den rara Mrs Bernadine, 83 ar, som jag fick ta kort pa och gissa, om Emma skams nar hennes mormor pratar med helt okanda manniskor och fragar om hon far ta ett kort av samma manniska och som om det inte vore tillrackligt .., fragar vad dom har arbetat med eller var dom bor!!!
Det ar sana ganger Emma gar fem meter framfor sin mormor ,-)

Vi gick i princip hela dagen .., Emma handlade aterigen och jag slog mig ner vid fontanen pa Picadilly Circus och pratade lange med en tyska i min alder som var precis lika trott .., det var helvetiskt varmt och kandes som om en miljon ungdomar som alla pratade hoooogt stod intill .., men kul anda.

Sa akte vi en bussrundtur som tog ett par timmar; vi satt precis bakom guiden som var en trevlig prick .., otroligt underhallande och saaa mycket som vi fick se!
Stralande sol precis hela tiden .., vem hade tankt pa att ta med sig solskyddsmedel till london i september ,-)

En kvinna fran Tenessee i USA (Helen) satt intill guiden, dar var tva blonda norskor och en hel dros med amerikaner och italienare .., och vi looooog at guidens brittiska humor .., nar manniskor klev ombord pa ovre dack dar vi satt och struntade i att halsa pa honom och sag sa dar lagom puttriga ut, ja, da kom alltid en kommentar fran honom ..... ja, som vi looog.

Efterat tog vi en laaaang promenad genom Hyde Park (overallt satt manniskor pa filtar och hade picnik!) och vid Albert Hall dar det da var avslutning pa sommarens promenadkonserter, dar strommade manniskor till. Aaaa, sa garna jag hade varit dar!
Aven i Hyde Park fanns mojlighet att vara med och se detta pa storbildskarm, hade man inte biljett kunde man sitta nara, nara och anda vara med .., men nu hade jag ju kopt biljetter till Stomp, sa ....

Vi at indisk mat till lunch - i alla fall jag - och Emma sushi.

Klockan 20.00 var det dags for STOMP och vilken upplevelse!!!

Innan dess gick vi pa en narbelagen pub och tog en cola och ja, nu slog mormor till och bestallde en G&T och det var gott, ska jag saga.

Sen Stomp: sex man och tva kvinnor som anvande sig av sopkvastar, lock, diskhoar, gummidack .., ja, allt .., for att fa fram takt och det var nat sa vansinnigt roligt!
Dessutom skulle dom lara oss i publiken att klappa handerna i takt och jag tankte pa mitt ex som en gang sa att jag inte ens kunde klappa i takt nar det var hockeymatch ....,-)

Himla kul var detta!!

Tunnelbana hem igen (funkar hur bra som helst, vi skuttar mellan tunnelbana och buss, det senare tar saklart langre tid, men man ser mera ...) och Emma sager att hon ska flytta till London.
Bara sa jag vet.

Igar nar hon - for andra gangen - ville ga till en sarskild sorts butik, fick hon ga sjalv, det var da jag satt vid fontanen ..., och hon hittar battre an sin mormor .., kryssar vant fram i tunnelbanan och vet pa pricken vilket tag vi ska ta!
Efter vad som kandes som en evighet kom ett sms: "kommer snart, puss!"

Idag blir det ..., ja, vad blir det?
Emma har ingen lust alls med nagot museum, jag kanske aker sjalv ..., vi har ju sa olika tycke och smak om sant har ..., kanske en rundtur pa Themsen ...,  solstol i Hyde Park .., glass .., och sa aker vi harifran vid femtiden till Victoria Station och tar snabbtaget till Gatwick - flygplatsen -.

Hemma igen i landet Halland i morgon, om allt har gatt bra.

Ajoken, sa froken och jag hoppas Cruella och Bonita blev nojda, ja, som klagade pa min bokstavering nar det galler det pricklosa alfabetet ,-)

Sant har jag minsann inga problem med sjalv ,-)

Lite senare: mossfolk undrade var vi bor .., jo, pa Copthorne Tara hotell i South Kensington.
Att jag valde det hotellet, det berodde pa att har bodde jag senast och skulle pa sa satt ha latt att hitta, nar jag dessutom har Emma med mig.
Det ar ett bra hotell, men jag skulle INTE valja det igen, man maste namligen byta tag nar man kommer fran city .., man aker till South Kensington och far ta ett annat till High Street Kensington som ar var narmaste tunnelbana.

Det finns billigare hotell och sakerligen lika bra med finurligare forbindelser.
Fast nu borjade vi ju ta buss igar .., och da kanske det ar annorlunda?
Har ar oerhort lugnt, det ar en klar fordel.

8 kommentarer:

mossfolk sa...

Aha, då anar jag att ni bor på samma hotell som förra gången...
Och det låter så himla härligt alltsammans. Inte shoppandet kanske, det är inte riktigt min grej, men allt det andra! Häftigt med STOMP! Kan just tänka mig att det var en upplevelse...

Elisabet. sa...

mossfolk:forra gangen jag var har, kopte jag ett par parlorhangen, det var allt!

Shopping ar inte nummer 1 eller nummer 10 for mig ..., men den har resan var liksom Emmas mer an min ,-)

Jag raknar inte med att hon ska aka med mig senare pa det har viset .., vi har helt skilda intressen, men det har gatt jattebra anda!!

Rexxie sa...

Åhhh, last night of the proms! Om jag hade varit dig hade jag skippat stomp!

mossfolk sa...

Ja, där bodde vi ju också (efter att du tipsat förra gången ;) Och jag skulle hemskt gärna bo där igen. Kommunikationer till trots. Vi var jättenöjda med närheten till Hyde Park...

Eva i Tyresö sa...

Hur gillade tösen Billy Elliot???
Vilka upplevelser ni har haft!
Så roligt att ni orkar så mycket!
Man blir så trött i storstäder....
Kramar från eva i Tyresö

Monica sa...

England är alldeles underbart och då är ändå inte London den allra mest spännande staden där, det är fantastiskt att resa på "ön". Men det engelska finns förstås överallt som tur är, åh snart är det min tur, är bara hur roligt som helst att ha det att se framemot. Hoppas du gick på något museum Elisabet, det finns ju så fantastiska över hela landet. Annars blir det nästa gång. Trevlig hemresa önskas!

Anonym sa...

Låter som ni haft det bra i London!
Det är klart Emma skäms när mormor pratar med främmande människor men jag tycker du låter härlig och skulle önska att jag var lite mer som du!

Bonita sa...

haha - Absolut!! Jag är supernöjd.. Innan jag hann läsa din kommentar om vår klagan så tänkte jag att jag måste berätta att det tog mig en bra bit ner i inlägget innan jag kom på att prickarna saknas. Jag bara läste.

Tack för att du gjorde oss till vilje ;D