onsdag 12 september 2012

Sista dagen ...

Meja till vänster.

Idag är sista dagen som Meja är på besök hos oss. 
I nästan två veckor har hon och Harry kamperat och hjälp, så roligt dom har haft!

Det har varit bus ute på gräsmattan .., kamp om en skinnbit eller en luggsliten tennisboll .., och mellan varven ligger dom nära, nära varandra på sängen i gästrummet och ibland även på soffan Ektorp.

Harry, som i vanliga fall aldrig äter mat med någon större aptit, tömmer nu matskålen på någon minut!

Och Meja, som från början var aningen skraj för pElle, går nu obehindrat förbi honom, även om han spärrar vägen till vardagsrummet.

Men nu är det slut ., nu ska Meja återbördas till husse och matte som har bilsemestrat i Frankrike och badat i ett turkosskimrande hav utanför Cannes och oj, oj, oj .., så tomt det ska bli för Harry och för oss andra!

(Men oj, så mycket mindre hundhår här ska bli ,-)

En stund senare ser det ut så här.
Meja har hoppat upp i soffhörnet och sover gott efter morgonens promenad.
Då kommer pElle .., han skuttar upp .. nosar lite på Mejas bak ..., tycks förvånad .., "jaha, det är hon, alltså, den där nya ..." och så kurar han ihop sig och sover han också, allt medan författaren Jens Lapidus sitter i SVT:s Gomorronsoffa och berättar om sitt skrivande.

5 kommentarer:

Ulrika sa...

Raringarna! :-)

Guy sa...

Jag har med mig Jens Lapidus tre böcker. Eftersom jag vet att det dröjer länge innan jag får någon påfyllning av böcker så snålar jag ordentligt med lästid. Trots det så har jag snart läst ut tvåan. Och precis i dag har halva sjuktiden gått, detta under förutsättning att allt går perfekt.

Mian sa...

Det blir till att skaffa ytterligare en hund kanske ;-)

Evas blogg sa...

Visst är det härligt när våra hundar har en hundkompis. Så roligt de kan ha! Otis hade ju sin syster hos sig åtta dagar, han var rent deppig när hon åkte.

Elisabet. sa...

Ulrika, Eva och Mian: ja, ibland vore det enklare med två, utom när man ska resa bort ....., det är onekligen betydligt enklare att någon tar hand om en hund ,-)

Guy: skicka adressen så kanske det kommer något läsvärt med posten!