lördag 6 oktober 2012

Eva, Agnetha och ni andra ...

Eva på Frösön har väntat länge på att få vinna .., och igårkväll hände det!
Grattis Eva!

Boken som jag läste flitigt ...
Förstapriset är en alamanacka med motiv från Elsa Beskows "Tomtebobarnen", en bok som lästes flitigt i min barndom och ååå, så jag tyckte synd om lilltösen på bilden, ja, när det var dags att börja skola hos Fröken Uggla (eller herr) och oron för hur det skulle gå.

I Skelleftehamn bor Agnetha och det här är nog hennes andra disktrasevinst ,-)
En liten gratisreflex från jobbet följer med också, så du inte blir påkörd där uppe i västerbottensmörkret.

Och här ligger ni andra och rutschar omkring i träskålen.

Nå, men vad var det ni berättade om nu ...?

Jo, Anne i Mantorp hade varit på bio tillsammans med sin familj och sett filmen Modig .., Kerstin i Skåne vittnade om glädjen i några telefonsamtal med döttrarna .., Ulrika hade varit på världens bästa bröllop i trakten av Alingsås .., Eva från Tyresö hade hittat svamp i dikesrenen .., Cecilia N gladdes åt att hon hade gjort maken sällskap i skogen .., annannan hade varit på konsert i Casa de Música och där råkat hamna intill en yogabekant (men nu var det inte yogabekantingen som var veckans bästa), ja, annannan hade faktiskt svårt att välja bland veckans bästa ..., Turtlan och hennes M hade i alla fall åkt på sommarens sista båttur och ätit pytt-i.-panna med ägg .., mossfolk berättade om en skogstur med maken och hunden Cosmos och där hade det blivit varm choklad ..., och ellem hade plockat tranbär ...

Foto: ellem
... och skrev om "det var som små, röda pärlor i mossan!" ..., Agnetha hade lämnat Skellefteå och åkt söderut, till Obbola utanför Umeå, där hon träffat sina barnbarn .., och Eva på Frösön, hon hade investerat i nya kängor som minsann skulle underlätta alla promenader, ja, nu skulle det bli andra bullar av! .., och Ann i Göteborg, hon hade begivit sig till Helsingborg - på en nätverksträff - och hennes inlägg bubblar av all god mat .., det är Janssons Frestelse och Gammeldansk och det är kalvlever Anglais och så ett besök hos Tant Thea och alla vackra garner!

Själv hade jag, tillsammans med pv och harry, åkt fem kilometer norrut, till stranden i Ugglarp och helt ljuvligt var det och t ä n k, det regnade inte på hela tiden!

Tack snälla för att ni delar med er!!

4 kommentarer:

Evas blogg sa...

:D Underbar almanacka, som ska få hänga på köksväggen.

Eva i Tyresö sa...

Så fint du sammanfattar alltihop.
Kraaam

Cecilia N sa...

Grattis till den fina almanackan, Eva. Den boken läste jag också. (Och tyckte att trollet i berget var jätteotäckt, likasom den stora ormen.)

Evas blogg sa...

Och jag läste också den sagan, älskar bilderna.