tisdag 25 december 2012

Dagens fönster ...

.... togs under en resa till norra Tyskland, det var tillsammans med personalen på Ica Supermarket i Ystad.

Och nu är det juldag och på bordet här intill ligger svarta strumpor, te och choklad och en kylskåpsmagnet som vittnar om glädjen att ha hund och där står även en oskrapad Trisslott och intill, på duken, ligger två vita pärlörhängen.

Kaffekoppen på vänster sida om tangentbordet.

Det blåser nåt otroligt ute .., all snö är så gott som försvunnen ..., och snart är det dags att ge sig av till affären för arbete till klockan sex.

Att arbeta mellandagar går bra, men liite trist är det att så många av arbetskamraterna är lediga.
Där är ingen charkpersonal att skoja med .., ingen Lena som berättar om hur hunden Shejk har haft det ., ingen förälskad Malin .., ingen snabbgående Mattias .., ingen Carina i mejeriet .., ingen Johanna som berättar om glädjen att ha flyttat in i eget hus .., ingen Magnus som skojar med kunderna.

Allt sånt.

Pensionatsvärden har jullov och har redan för en timme sedan varit ute med harry på promenad ..., det visade sig bli en hel del harry-springande efter småkaniner eller harar.

"Ja, han vill väl se till att dom håller sig i form ...", sa harrys husse när jag protesterade lite.

Nu får ni ha en skön juldag alla ni som är lediga, ja, ni som jobbar också!

10 kommentarer:

Ulrika sa...

Här blir det en lugn juldag. Christian ska till sin farmor och farfar och fira med familjen där. Marcus ska till garaget och skruva med rallybilen. Själv tänker jag se en film och sticka och bara ta det lugnt.
Ute snöar det för fullt. Vi fick en dm till under natten och det ser inte ut som det tänker hejda sig.

Kram!

Turtlan sa...

Här blev det en lååång sovmorgon. Juldagar är till för det sa vi.

Ledig idag, min oväntade lediga dag tack vare extrapasset i lördags. Lycka i massor över det.

Vi ska ta det lugnt. Gå ut en sväng o sen se på tv. Så ska en juldag vara.

Bert Bodin sa...

Måste få säga det: Kan inte folk låta bli att handla en dag per år???

Den enda affär jag har besökt sedan i torsdags är en tobaksaffär för att köpa tändargas. Det här blir femte dagen som jag inte handlar.

Tycker de handelsanställda kan få lite ledigt.

Anonym sa...

Idag är ledig dag efter lite jobb på julafton, gemensamt julfirande. Trevligt, och jag fick mycket beröm för risgrynsgröten. I morse blev det lite sovmorgon. Så småningom kom vi oss ut på en liten promenad. -15 och snöflingor i luften, som vanligt.Men ingen blåst så det var riktigt skönt.Såg ett gäng tallbitar i en rönn. Riktigt orädda fåglar.Nu blir det stickning i TV-soffan. Maken har hand om markservicen idag! ellem

Elisabet. sa...

Till er alla, men mest till Bert: nej, tack och lov att vi får jobba såna här dagar .., det är för det mesta frivilligt och man tjänar för en gångs skull BRA! Hundra procent rakt av är det på lönen.
Och vi är ju lediga mitt i veckan i stället; när skulle vi handla annars?

Bert Bodin sa...

Men jag tycker att ni ska ha en högre lön rakt av istället. Ägarna tjänar mer än nog redan.

Elisabet. sa...

Bert: ja, det är ju en annan sak .., men så höga löner kommer vi aldrig att få och då kommer det att bli mindre personal också, så det kan man ju bara drömma om.
Sen är det ju så att livsmedelshandlare - frånsett stora icabutiker - inte skär guld .., det är inte mycket till vinster.

Vi är ju nästan alla inom handeln timanställda och charkpersonalen som nu blir lediga i fyra dagar, dom tappar nåt hemskt i lön!

Och till syvende och sist tycker jag att det är underbart med öppna butiker; ingen behöver handla som inte känner för det.

Och som sagt .., när skulle alla heltidsanställda inom handeln då gå ut och shoppa?

Bert Bodin sa...

Jag tror att alla skulle handla precis lika mycket om affärerna skulle ha öppet, säg 0900 - 1900. Det är ju trots allt livsnödvändiga saker som ska köpas. I alla fall när det gäller mat.

Alltså skulle dagskassorna bli precis lika stora. Samtlig personal skulle alltså kunna behållas till samma löner som nu.

Elisabet. sa...

Bert: men vi har många kunder som kommer från stan vid sjutiden och senare än så - många som pendlar till eller från Helsingborg och Göteborg -, och om du visste så glada dom är att affären har öppet till åtta!
Och vi delar ju upp arbetsdagen.
Sommartid arbetar ena gänget från åtta till två eller tre och sen kommer nästa till nio.
Helt perfekt!
Alla VILL inte ha kontorstider.

Bert Bodin sa...

... och som en konsekvens har vi väl Europas högsta matpriser. Möjligen Norge undantaget.