tisdag 25 december 2012

Nån slags resumé ...

En lång dag på jobbet och mycket hinns med.
Och många kunder!
Trisslotter och nya lotten Kosingen säljs i mängder!

En av kunderna, en kvinna, berättar att hon har kört bil i tre timmar och hon tror att det är därför hon är så frusen.

Jag frågar om hon har kommit från Kalmar .., nej, från Nybro, tre mil därifrån, säger hon leende.

Dagens samtalsämne är Juladoppet och Kvällspostens löpsedel visar bilder från stranden och titta, där är ju självaste chefen och vi ringar in och noterar och jag skriver lite om badet på blädderblocket .., oj, vad det surras .., någon har varit med och berättar hur roligt det är .., andra säger att "fy faaan, doppar man sig inte när det är sommar, så inte gör man det mitt i vintern!"

När klockan är halv sju är jag hemma.
Totalt dödens slut på.
Men i morgon stundar en bra dag .., bara fyra timmar och allt på eftermiddagen!

H a l l e l u j a!
(Men jag sneglade på schemat på anslagstavlan och upptäckte att på nyårsdagen arbetar jag från morgonen tills vi stänger butiken .., åh, Jeeeeeeesus! Ingen nyårskonsert från Wien, alltså.)



8 kommentarer:

Eva i Tyresö sa...

Jag säger som Bert! Lite mera stängt i butiken.




Elisabet. sa...

Eva i Tyresö: nej, varför ska det vara stängt? Man behöver ju inte handla om man inte vill och tänk, så många ungdomar som får extrajobb på det viset!
Ska restauranger också vara stängda på helgerna? Nej, för dit vill människor gå och äta och ha trevligt ..., men då borde ju den personalen också få ledigt.

Elisabet. sa...

Ps: Bäst att förtydliga lite .., pv säger att jag skriver ju att jag är så trött, så trött och då tror många att det kanske är beordrad jularbetstid, men så är det inte.

Det är i allra högsta grad frivilligt!

Jag vet att många röda dagar ger himla bra klirr i kassan, flera tusen mer ..., och då är det inte svårt att anmäla sig ,-)

Och delvis får jag väl ge er rätt .., det var inte många som anmälde sig frivilligt ,-)

Monet sa...

Jag tycker att en av de stora fördelarna med ett jobb som ditt är att man faktiskt har möjlighet att öka på sin inkomst genom extrainsatser som du beskriver det. Vill man ha mera pengar till något kan man fixa det. Inte alla som har den möjligheten!

Elisabet. sa...

Monet: ja, just det! Att tro att handeln ska förändras så att vi alla får en stadig månadslön och fria helger, det är ju en utopi och många som har valt att arbeta i livsmedelsbutiker - eller butiker öht - tycker inte att det är hemskt med helger.
Man är van ..., jag har ju alltid arbetat varannan helg och är i stället ledig mitt i veckan och det är helt UNDERBART!

Att det sedan finns människor som blir stressade av att butikerna är öppna för jämnan, ja, men då får man blunda när man går förbi ,-)

Dyrare för konsumenten?
Ja, säkert.

Men aldrig att jag vill återgå till gamla butikstider. DÄREMOT tycker jag att det är vansinne med öppettider till tio och elva, eller som Mc Donald´s där pv:s dotter arbetar, där kan man börja sitt pass klockan ett på natten och sluta fyra .., och dom går inte på Handels avtal och får alltså inte alls samma OB-ersättning!

Elisabet. sa...

Ps. Ja, att man har öppet mitt i natten och har många gäster, är väl en sak .. men man ska i alla fall ha rejält betalt då, tycker jag. Ds.

Eva i Tyresö sa...

Bra att du är nöjd och skönt att du får bra betalt men knät då?

Elisabet. sa...

Eva: ha, ont i knäna får jag, men det går över efter ett par timmar ,-)
Arbetar jag lååångt pass, som på nyårsdagen, DÅ ... Kommer jag att ha vansinnigt ont! Men det är ju bara nån enstaka gång det är såna pass .....