söndag 16 december 2012

Röjning pågår ...

I ett vindsutrymme på ovanvåningen finns ett otal papperskassar fyllda med allt möjligt och omöjligt och i en banankartong hittar pv hur många cd-skivor som helst - alla tillhör tydligen mig -. 
Så nu sorteras det. 

Enbart genom att titta på skivtitlarna, kan man följa sitt liv.
Där är flera stycken med titlar som "Lugna stunder", alternativt "Rofyllda stunder" - förmodligen inköpta under en stressig period .., och där är jazz och blues och Christer Sjögren som sjunger julsånger ("va! har du köpt en sån!" utbrister pv) och där är Dinah Washington och Andrea Bocelli och där är även filmen som jag tycker sååå mycket om och som är så finurligt filmad: Amelie från Montmartre! 

I ett av cd-hyllans ännu tomma fack skymtar ett får från Australien .., en tupp från Portugal, samt den lilla, lilla broderade kudden från Frankrike - brodös var Monets mor -.

På soffan Ektorp råder frid.
pElle ligger på älsklingsplatsen nära elementet och harry har hämtat lilla gosedjuret som han leker med nästan jämt och ständigt.

Två och en halv timme kvar, sen stundar jobb till sju.

3 kommentarer:

Kattis sa...

Amelie från Montmartre, den är ju alldeles, alldeles underbar! :)

Elisabet. sa...

Kattis: ja, jag älskar den! Dels för att den verkligen ÄR så påhittigt filmad .., men också för musiken och hela historien. Jag föll pladask när jag såg den och har sett den massor med gånger!

SoF sa...

...förresten.

Tack för hasselnötstipset till musfällorna - nu hoppas vi (efter en vecka av tystnad från vinden) att det var de tre s i s t a mössen som strök med.
Så många veckor som i år, har det aldrig tagit att bli av med dem förut.
Vi har säkert hållit på i ett par månader.

Varma tövädershälsningar!