lördag 23 februari 2013

Sömnlös ...

 Mariagatan i Ystad. En annan sorts natthimmel.

Natten mot idag kunde jag omöjligen somna och jag vred och vände mig .., låg åt andra hållet .. ,bad pv vända sig .., puttade på harry .., gosade med harry .., ställde mig vid fönstret och tittade ut .., - nej, ingen råbock vid lilla eken -, däremot månen (inte vid eken, men på himlen!) som lyste så där så man kunde tro att vi hade tänt en lampa ute på gården.

Vid tvåtiden tog jag mig en kaviarmacka.

Och sen drog jag täcket om mig och lyssnade till nattradion i P4 där Rickard Herrey var programvärd och tog emot samtal från när och fjärran (efter en stund bad han vänligen dom som var berusade att inte ringa .., det blev liksom inga bra samtal och by the way fick vi veta att programvärden aldrig i hela sitt hade varit berusad ...) och han läste upp sms (bland annat från ett par som var i Mexico på semester och just skulle gå ut och äta middag ...) och jag tänkte att hans trygga röst blev som en vän i natten och ännu mer tänkte jag på hur mycket det ska betyda för människor som ligger alldeles ensamma och kanske är ångestfyllda?

Människor som har fått svåra besked.
Som är sjuka.
Ensamma.

Och sen kom jag plötsligt ihåg att Rickard Herreys mormor och morfar drev Forumbiografen hemma i Malå ..., och brödernas morbror ramlade i en gruva och dog alldeles för ung .., och deras moster bor i Frankrike och är gift med skådespelaren Frej Lindkvist.

Sånt kan man tänka på när man ligger i sängen och inte kan sova.




3 kommentarer:

Evas blogg sa...

Deras moster har jag gått en kurs tillsammans med.

Monet sa...

Jag vet också vem deras moster är. Hon har skrivit i vår medlemstidning och är intervjuad i svenska magasin i omgångar.

Lyssnar du på nattradio med hörlurar eller sover pv ändå med radion på mitt i natten?

Jag lider med dig - sömnlöshet är det värsta som finns, särskilt om man ska upp nästa morgon.

Sov gott nu!!

Elisabet. sa...

Eva och Monet: ja, titta så liten världen är! Och nu är jag pigg igen.
Jag har min klockradio igång och pv sover gott - han har världens bästa sömn -, själv har jag givit upp och ska nu lägga mig här nere och försöka sova. Ska skriva ett mejl till min syster i Australien också.