torsdag 22 augusti 2013

Då var det dags för lite glädje igen ....

Och här är veckans vinster ....


En strut med gammaldags karameller (ja, jag är väl inte den enda som ska besöka Folktandvården ... ,-), inköpt igår på underbara Särdals Kvarn, inte långt härifrån. 

Bilden från kvarnens hemsida.

Där, inne i butiksdelen, mötte jag en kvinna som är kund i affären och jag frågade vilken anknytning hon har till kvarnen, eftersom hon var där med blommor.

Jo, det visade sig (tänk, vad världen är liten!) att hon och hennes man har ett företag som bland annat kokar sylt och all lingonsylt som säljs i Ikeavaruhusen runt om i världen, kommer från just deras företag!
Från Brännarp, inte långt härifrån!
Helt sanslöst var det ju! 

På övervåningen i kvarnen, där säljs också olika sorters sylter och safter .., från samma producent.

Har ni någon gång vägarna förbi Särdals Kvarn (man kör längst kustvägen från Halmstad), så titta in där! Där finns ljuvliga affischer och kort .., tvålar .., allt möjligt i linne .., choklad, teer .., ja, och ett café finns också!
 

En vacker och finurlig tesil finns också med bland vinsterna!
Det är Sonja och Gösta som står för den gåvan.



Och så det finurliga arket med olika stickers - sponsrat av madame Bloggblad -.

Stort tack till er, Gösta/Sonja och Marianne!

Vad som blir första-andra-tredjepris, det lottar vi om när det blir dragning.

Varmt välkomna med era bidrag! 

Mejla glädjen till bisse151@gmail.com och gärna bild till, men det är inget måste.
(Tänk bara, så mycket glädje det finns lagrat i min dator!! Allt det som ni har delat med er av! Som en liten skattkista är det ...).

2 kommentarer:

Ingela sa...

Nästan som i Skråmträsk ser det ut. Där säljs ungefär samma sortiment. Och mjöl förstås. Och skor från Skråmträsk skor, för kvarnen drivs av samma människor som har skofabriken. På somrarna är det cafékvällar med intressanta människor (inte alltid särskilt kända) som berättar om sej själva och ibland spelar musik, egen eller andras. Som ett slags sommarprogram fast live.

Har du varit där nån gång?

Elisabet. sa...

Ingela: nej, aldrig - ja, i själva Skråmträsk - men inte i kvarnen.
Och det där med att inte så kända människor berättar om sina liv, tycker jag är långt mer intressant än alla kändisars framgångssagor.

En sak har jag iaf lärt mig under årens lopp .., man kan aldrig i sin vildaste fantasi drömma om vilka livsöden som gömmer sig bland köande människor på Hemköp eller Ica!
Ja, t.om. på Konsum ,-)