lördag 9 november 2013

Det bästa för ellem i Skellefteå ....

Ellem tog bilden från Österbotten ....
 
Hej!
 
Nåt helt oväntat som gladde mig mycket kom via Face Book i veckan. Min mamma är från en liten sjöby i Österbotten. Härom veckan blev jag FB-vän med en kvinna som är från den byn. Vi träffades där när vi var små men sen flyttade hon till Åland och vi har egentligen inte setts sen dess. I onsdags hade hon skickat en länk till Yle, Finlands radio, och ett skolradioprogram från 1955. I det programmet intervjuades min mormor! Hon dog några år senare och jag har inte några minnen av henne. Nu kändes det så fantastiskt att få höra mormor berätta om påskhäxor och bus som barnen gjorde när hon var ung. Jag lyssnade om och om igen. Rösten var lite lik en av mina mostrar. 
 
Nu när man är så pass gammal att de flesta i föräldragenerationen är borta, känns det på nåt sätt ännu viktigare att “hålla levande”  kontakter och minnen ifrån platser där man har sina rötter. Så känns det för mig. I synnerhet när man blir så varmt välkomnad som vi blir när vi kommer till byn på sommaren! 
 
En annan trevlig sak denna vecka var ju marknaden vi hade i församlingshemmet i går kväll. Mycket jobb är det innan och många frivilliga hjälper till på olika sätt för att det ska bli en trevlig tillställning. Vi fick in över 31.000 kr som ska till Syriens barn, ett projekt inom Svenska kyrkans internationella arbete. ellem

Inga kommentarer: