söndag 4 maj 2014

En dag att minnas ....


Det finns dagar som man minns mer än andra; igår var en sådan dag.

Härlig frukost .., och sen många timmar ute i det gröna .., plantering av blommor och så det vanliga: ajöss med all ork vid tretiden och ishavskyla inombords, men så är det ju.

Pv påminde om en Duracellkanin; allt hann han med!
Jag hade nämligen funderat på en träbänk i växthuset, så där direkt till höger, så krukorna kommer upp lite, så jag frågade om han kunde tänka sig att snickra ihop en dylik av gamla brädor (kom ihåg att jag betalade 200 kronor för en liten fyrkantig träbytta på loppis!) och till min stora förvåning satte han igång nästan genast och bänken blev kanonbra!
Ja, inget för Gröna Rum kanske, men betalar man villigt ett par hundralappar för det som ser gammalt och utnött ut, så blev det här perfekt.

Då ..., tänkte jag att det ju hade varit ännu bättre med två bänkar ,-)
Den andra gjorde han igår ("ja,  nu när du ändå har cirkelsågen framme, så ...?")  och ni anar inte så fint det blev!
Flera gånger gick jag in och slog mig ner på stolen .., bara satt där och njöt.

Eckes plantor ...

Mitt i alltsammans kom Ecke på besök (han är nästan blind och man får vara på helspänn så han inte snavar över sladdar, krattor och pinnar som harry dragit hem ...) och han hade med sig fyra tomatplantor och talade om hur vi på bästa sätt skulle förfara med gåvorna.

Sen fortsatte pv av bara farten .., han rensade nog bort 1 miljon  maskrosor .., klöv ved (ja, med vedklyven), såväl till oss som till Ecke, jag gjorde grekisk sallad till lunch och pv stekte upp korv och potatis till middag.

Klockan 21.00 däckade vi.
Någon mådde illa (pv) och jag frös och sa att "om du hör nånting som dunsar till i natt, så är det mina fötter som har ramlat av och fallit på golvet ...".


Vaknar 03.00 ... (nu är det nutid) tar ett blått piller .., lyssnar till Tiomilasändningen från skogarna kring Eksjö, tar en bild av ljuset utanför .., lyssnar till småfåglar och innan pillret gjort verkan, ja, då kryper jag nära, nära pv ..., upptäcker att fötterna inte längre är iskalla och ligger vaken i tre timmar och tänker varma tankar om nattpratarna i radio, ja, om sportradion också.

Idag strålar solen - precis som igår - och nu har den idoge pensionatsvärden satt två vetedegar och senare blir det konsert på ett äldreboende (så roligt! jag ska följa med ...) och kanske ett besök hos Gösta och Sonjas dotter som blivit mamma till två små pojkar, Alfred och Elliot.

Stor, stor glädje och tacksamhet!


5 kommentarer:

mossfolk sa...

Så FINT ni har det i växthuset! Jag har belamrat varenda fönster med stora krukor, men något växthus blir här garanterat inte (än på många år).
Och tänk vad härligt det är med ljuset!

Evas blogg sa...

Så fint det ser ut. Här är det fortfarande snö i luften så några växter kan inte placeras ute än på en månad. Men jisses vilken flitig sambo du har!!

Turtlan sa...

Jag får en otrolig längtan ha ett växthus när jag ser dina bilder. Snart är det med på måste listan vid husköp. Inte att det finns ett växthus utan att man lån ha ett på tomten.

Så fina tomatplantor. Snart dags att köpa några här också. Inte så många men några får det bli i år.

Tänkte på det där med bänkarna, antar att plankorna kom från bra att ha i garaget....?
Hoppas att denna dag blir lika fin som igår i Gula huset. Här skiner solen så fint. Ha det gott!

Elisabet. sa...

mossfolk: nåja, ni har ju gott om tid på er ,-) Bara att längta och drömma!

Eva på Frösön: och idag är det ännu skönare än igår! Ljuuuvligt!

Turtlan: precis! Det här är golvbrädorna från den tidigare inglasade altanen. DÄR var det verkligen tur att det inte var slängt, men det hade nog inte ens jag tänkt mig ,-)
Och ja, satsa på växthus!
Det är rena drömmen!
Jag har lagt all prestationsångest åt sidan (har jag haft nån ..?) och tar det som det kommer.

Anonym sa...

Så fint ni har det! Vad duktig pv är! Wow! Vilket väder! Här har snöbyarna avlöst varandra .....Brrr.
Om du har radio via telefon el mp3 - "in i huvet"- , då kan du ligga där på natten och lyssna till P1 och vågskalpet! Jag ,som inte kan simma, får efter ett tag lite drunkningskänslor , så det är kanske inte nåt bra tips, men du kan ju simma!.....
Nå, hoppas att du inte behöver vakna på natten.

KRAM
från
oss
Solveig