torsdag 21 augusti 2014

Dagens ...


Dagens fynd.
I rat-garderoben upptäcker jag en tunika/blus från förra seklet, i alla fall från tiden i Ystad.
Minns jag inte fel, hade även Ulrika en likadan?
Och ååå, som jag tycker om vita bomullskläder i enkla modeller!
Nu blir det ett kärt återseende och jag kan bara ha den när jag är ensam här hemma, ty det är lufthål under ärmarna.



Dagens I-landsfundering: nog har väl ändå scrubbisarna blivit alldeles omåttligt tunna och
enbarmliga?

Jag tillhör den delen av mänskligheten som inte har någon diskmaskin och aldrig har haft någon längtan efter en sådan heller (mina barns pappa, som sällan diskade, åkte ut på byn för att köpa en glödlampa och kom hem med en diskmaskin, det var under malåtiden och jag bara gapade!); nej, jag tycker om att diska ..,  finner det avstressande, helt enkelt.

Diskborste går bort - men såna här scrubbis fungerar bra för mig - om dom nu inte hade blivit så fjuttiga. Illa av fabrikanterna, som förstås vill tjäna mera pengar på snabbt utslitna varor.



Dagens Molly.
Så här ser man ut när man - olovandes - har norpat lite av sigges mat och fått bassning av matte.
Aja, baja!

Lilla goa, fina Molly .., om du visste vad jag kommer att sakna dig, även om du är en riktig liten krumelurolyding!
Vem ska nu sitta och skälla på gapande flodhästar i tv-rutan .., och vem ska nu skälla ilsket på den där gamla farbrorn som i ett Rapporinslag går med rullator ...?
Och vem ska hämta pappersasietter och riva dem i små, små bitar och vem ska ligga med huvudet i mitt knä när det är simtävlingar på tv? 

Jo, förvisso längtar jag tills du återvänder till Skåne, men jag vet också att jag kommer att sakna dig alldeles omåttligt mycket .., ja, det har hänt att jag fått tårar i ögonen bara vid tanken på hur tomt det kommer att bli.
Så glad jag är att vi fick lära känna dig!
Vet du Molly, jag fick brev från min syster som bor i Australien, så här skrev hon:

"Din lånehund verkar vara en vild en.
Vi har en god vän som hade en likadan - Buster - och han var tämligen galen de första 5-6 åren, men sedan blev han underbart fin.
Och vår Fluffy blev ju inte av med valpfasonerna förrän i 14-års åldern.
Sophia däremot har alltid varit lugn och aldrig gnagt på något olovligt.
Nu skall jag laga blomkålsgratäng med baconbitar och ost i såsen, vilket jag har älskat sedan jag fick det när jag låg på Malå sjukstuga för ryggen.
Hoppas det ordnar sig med dina knän.
Kramar Birgitta."

Där ser du, det finns nog hopp för dig också!  
 
 

5 kommentarer:

afBabs sa...

Vet p r e c i s vad du menar med lyckan man känner när nåt "går över".

Förr hade jag ofta migränanfall - alltid i 48 timmar, och när anfallet var över så var det en sådan befrielse.
Lycka!

Att sedan ha turen att träffa på en mycket duktig akupunktör, som botade mig från mina två olika migräntyper, det är ju verkligen LYCKA med stora bokstäver.
:D
♥ ♥ ♥

Elisabet. sa...

afBabs: ja, egentligen är det ju en gåva att få bli sjuk nån gång .., så där lagom sjuk .., för åååå, så man uppskattar känslan att vara på banan igen!

mossfolk sa...

Cosmos är förvisso en vilde fortfarande, men numera går det att ha honom i möblerade rum. Det första året gick ett antal mattor ett söndertuggat öde till mötes, vi fick erfara att sladdar till mac-datorer är dyra (och att de som bara är halvt söndertuggade går att laga med eltejp ;) och fortfarande finns "minnesmärken" i flera möbler. Hos dagmatten fungerade det ju inte alls och jag säger då och då att den här hunden har vi fått för våra synder. Fast vi tycker hemskt mycket om honom. Förstås.

Anonym sa...

På tal om scrubbisar så har jag numera kombinerat den, med den nya typen av diskborste med skaft som fylls med diskmedel och vatten. Funkar alldeles utmärkt.

Elisabet. sa...

mossfolk: underbart att höra och alldeles särskilt underbart eftersom du är så¨ambitiös i allt du gör! Jag är helt övertygad om att vissa hundar är som människor; dom är som dom är :)

norbergianblue: ja, just det ..., en sån hade jag ju en gång!