Fredagkväll .....
När mitt arbetspass är tillända - så där vid halv nio är jag hemma -, äter vi kräftor och från ugnen plockar vi ut vitlöksdoftande bröd.
Och så vitt vin till allt detta.
Jättegott.
Medan jag har slurpat i mig tre kräftor, är pv inne på sin första.
Han suger på varje litet pjuttben, såna där millimetertunna.
"Det kan ju omöjligen vara nånting att äta i det benet, det är ju som sytråd!" säger jag.
Men är man sambo med en smålänning så är man.
"Man ska inte förakta det lilla ...", säger han.
I morgon ska vi äta kräftor igen.
Då ska jag nog köpa två paket.
4 kommentarer:
Vi dricker ofta det vinet, fast rött, och det är gott, riktigt gott, både ekologiskt och rättvisemärkt.
För övrigt bör kräftor ätas färska, och från Hjälmaren eller Vättern! (Helst Vättern!)
Kattis: men jag vet ju inte skillnaden, har aldrig i livet ätit färska kräftor ,-) Och jag mår så gott .., det är väl vinet, förstås.
Om du smakat Elisabet, då hade du aldrig tvekat. Tro mig på mitt ord!
Kattis: jag tror dig!
Skicka en kommentar