tisdag 23 september 2014

Kanske det bästa för idag ...

Krasse, som jag egentligen inte tycker om. Men nu ....

Det är stor skillnad på att börja arbeta klockan två, mot för klockan tre.
En ynka timme, man kan tycka att det spelar väl ingen roll och det gör det väl inte heller - inte i det stora hela -, men det känns som om tiden bara rusar iväg på förmiddan och vips, är det dags att ge sig av till jobbet!

Dagen började med nio plusgrader, men så kom solen fram och ännu behöver den inte ta sats för att svinga sig över kullen och det blev varmt och skönt och jag gick omkring och städade och röjde i växthuset, iklädd min limegröna och innerligt älskade linneklänning och barfota var jag och det kändes som bäst.


Allt, utom vinrankan, fick tacka för sig och på ett fat ligger några illgröna tomater och bidar sin tid.

En liten groda hoppade omkring utanför växthuset .., jag upptäckte en mördarsnigel som såg ut att sova gott (inne i växthuset) och den förpassades tämligen omgående till Den Eviga Sömnen ..., harry låg utsträääckt i gröngräset som är nyklippt och fastnar under fötter och skor .., och plötsligt fick vi besök av lillkatten Messi som är så kaxig, så där så att harry blir lite rädd och gömmer sig bakom matte.

Messi kommer ofta farande i sidled och med ragg på ryggen, så gör han även mot hästen i hagen och det är inte klokt så go den katten är! Brist på självkänsla saknar han i alla fall inte.

Och nu är det snart dags att susa iväg, inte på moppen som inte vill starta, men i bilen.
Den alltid så omtänksamma friherrinnan ringde och bad mig svänga förbi och hämta en äppelkaka - att ta med till affären -, och själv har jag plockat ihop en bukett med kärleksört, så får vi lite fint i personalrummet.

Idag arbetar Mattias, som annars är pappaledig onsdagar - söndagar.
Den mannen är en formidabel klippa för butiken och för oss alla.


1 kommentar:

Anonym sa...

Idag när jag kom hem och tittade i brevlådan blev jag både förvånad oh glad. Där låg ett paket från gula huset med en bok om pajer. Tack så mycket!! Jag hade inte sett filmen, så jag hade ingen aaaning om att jag vunnit! Och förresten så blev vårt bud på sommarstugan taget, så nu äger vi snart en stuga 15 min hemifrån, precis som vi ville ha det. ellem