fredag 9 januari 2015

Att komma till Steninge ...


... till friherrinnan .., ja, att vara bjuden på middag vid sextiden och komma dit och serveras den allra ljufvligaste lammytterfilé tillsammans med en rotfrukts/potatiskaka och rödvinssås till detta .., och så en bra stund senare, hennes egenhändigt gjorda ostkaka som var ..., inget annat än himmelsk, med hallon som var stora och i som sås ..., ja, det är inget annat än ren och skär lycka!

Sedan satt vi hennes vardagsrum - jag valde fåtöljen närmast julgranen - och det blåste friskt från havet och vi tittade på nyheterna och hörde om dom stackarna i butiken som blivit tagna som gisslan och sedan dödats ..., och vid middagen tog vi första glaset vin, höjde glasen för dem som dödats, men också för dem som klarat sig med livet i behåll.

Och jag tänker på riskerna med att arbeta i butik.
Särskilt att arbeta kvällar.
Det har förekommit tre butiksrån i mindre affärer den senaste tiden, ja, här i trakten alltså, och vi har ju redan varit utsatta en gång, bara under min tid.

Var kväll när vi arbetar försöker jag att hålla koll på vem som kommer in och handlar.
Ser det misstänkt ut?
Var är min arbetskamrat ...?
Sånt kan man tänka på.
 
I den fåtöljen satt jag. Dagtid ser man havet där utanför. Och Stigs kossor, när det vår och sommar.

Nåväl, tillbaka till Kustvägen i Steninge.
Och då blir det På Spåret och jag tycker så mycket om Elisabet Höglund och hennes kompanjon, vars namn jag alltid glömmer. Pv är som vanligt på alerten och jag skyller väl på vinet.
De tidigare programmen har - enligt mitt sätt att se det - varit halvtråkiga, men se det här, det tyckte jag om!

Nu inväntar vi stormen som ska komma och för min del är tre dagars ledighet snart förbi.

Ps. Med posten idag hade jag en kallelse till Hässleholms sjukhus nästa fredag; detta utan att läkaren ringt! Vilken tur att jag inte ringde och klagade!! Han anade nog vad det gällde. Ska höra om det går att byta tid, för just den dagen är ju äldsta dottern hemma och inte vill jag köra till Hässleholm klockan fem på morgonen!  Besöket hos dr Larsen var var utsatt till åttatiden. Nåja, det går förhoppningsvis att byta. Ds.

5 kommentarer:

mossfolk sa...

Så mysigt det låter! En alldeles prima fredagskväll. Ni har inga väktare som kommer till affären på kvällen? De gånger jag svängt inom vår Ica-butik sådär den sista kvarten har det stått en väktare innanför dörrarna. Likadant var det i närmaste butiken i Örebro...

Anonym sa...


Ja Hemköp i Värnamo har det så Går med personalen ut på kvällen och finns där när dom öppnar på morgonen Det kallar jag för omtanke och säkerhet. Fd Butiksbiträde

Friherrinnan

Rexxie sa...

Jesper Rönndahl! Synd bara att han skall behöva dras med surtanten Höglund...

Eva i Tyresö sa...

Näe jag tycker inte elisabet är en surtant.
Snarare en tålig vanlig tant.

Elisabet. sa...

mossfolk och friherrinnan: ja, väktare är jättebra att ha ......

Rexxie: fast nu tycker jag ju att herr Nilsson låter ungefär som en surgubbe :)

Eva i Tyresö: jag gillar dem skarpt!