måndag 23 februari 2015


Måndagstankar ....

Vid åttatiden på morgonen ser det ut så här ...

Det blev en bra jobbarhelg det här!
Mycket att göra, men ändå .., livgivande, på nåt sätt.

Alldeles på egen hand trevade jag mig fram längs ATG-datorns menyer och lyckades klura ut nånting som jag aldrig tidigare gjort och jag kände mig så innerligt glad efteråt och sträääckte armarna i luften och kunderna loooog och jag sa att "knappt fyra år kvar till pensionen och man lär sig nånting nytt, härligt!"




Och vågen krånglade i den ordinarie kassan och när jag kom vid halv tre användes den kassan helt enkelt inte. Det är där vi har all posthantering, medicin och ja, även ATG och Svenska Speldatorerna.

"Nej, vi får inte till det! sa arbetskamraten som nu stod i den andra kassan.

Nu är det så att jag avskyr att inte ha ryggen fri, rent fysiskt, så jag tog mig ändå an den krånglande kassan och tänkte att det får ta lite längre tid .., det gick att väga, men det seeeeegade sig nåt hemskt!
Till sist - efter att ha dragit ut sladdar (det klassiska ...) och bankat lite .., (brukar fungera ibland), upptäckte jag ett mynt som satt fastkilat under bandet.
Ahaaaa!
Fram med en pincett och efter lite krångel så var myntet bortta och vågen fungerade perfekt! Jippppiiiii!

Ja, porju är gott ...

Kom hem med blixtrande huvudvärk - på vänstersidan - och en underbar pv gick, efter sängdags, ner och hämtade värktabletter. Somnade med Nelly på högerarmen .., vaknade i morse (med samma huvudvärk) av att i natt ha besökt London .., pratat med trevliga engelsmän och gått vilse.
Därtill hade jag räddat sigge från att bli fångad av räven!

Allt kan hända under natten!

Pv som har haft sportlov och ägnat mesta tiden åt vedsågning/skidträning/VM-tittande, steg upp klockan fem och cyklade iväg en timme senare.
"Klockan åtta kommer snön!" sa han innan han gav sig av, men han hade fel .., snön kom klockan nio.



1 kommentar:

Eva i Tyresö sa...

Å vilken toppen kassörska som kan fixa det mesta. BRAVO
Huvudvärk usch!