söndag 17 maj 2015

Galleri Lilla Stensjö ....


Bara tvärs över kustvägen, några minuters promenad hemifrån bara, där har grannarna Pelle och Maria sitt galleri. Alldeles underbart är det!

Tänk er vitkalkade väggar och ganska lågt i tak .., det känns som om man är i nåt gammalt stall eller nånting i den stilen! Fem konstnärer - varav Pelle är en - och deras alster .., ja, tre av konstnärerna är närvarande rent fysiskt.

Igår träffade jag just galleriägarna i affären.

"Nu är det sista dagen i morgon om du vill komma och titta ..." sa Maria och jag tog en kulspetspenna och ritade ett x i tumvecket, för att komma ihåg, men det var på vippen att jag glömt bort det. 


I ett av rummet hänger Pelles tavlor i olja, med motiv bland annat från Stensjö .., havet, ljuset, hedmarken och hästarna.


Och i ett litet mellanrum hänger Dan Koons alster .., den här tavlan påminner om Rembrandet!


I rummet längst in .., man får verkligen huka sig för att ta sig ner för trappan, hänger tavlor förfärdigade av Olle Westam (kameran gör inte tavlan rättvisa .., jag var tvungen att mörka ner för att motivet skulle synas ...).


Allra mest tyckte jag om Kristina Hallings akvareller .., å, som gjorde för mig!Målat på stenar med tunn, tunn pensel hade hon också gjort.
Femtio kronor styck. Ååå, varför köpte jag inte den närmast kameran!


Här är Kristinas vänstra hand och en del av hennes små kort, ja, ni ser vilket jag valde - den med röda pricken uppe till höger -.


Och här är nästan hela gänget samlade; förutom kvinnan vars tavlor hängde i det allra första rummet.
Från vänster Kristina, hennes dotter Maria (vilken utstrålning hon har!), Dan Koon och gallerimannen Pelle Svensson.

Den akvarellmålande Kristina har arbetat som reklamtecknare hos SF och senare med .., ja, hon fick träffa många skådespelare i alla fall - och hon har delat cigarett med Clint Eastwood bland annat - och hade mycket att berätta om sitt tidigare arbete.Och jodå, jag tog mod till mig och frågade om vänsterhänderna!
Uppifrån och ner .., Pelle Svensson, Dan Koon, Maria - vars efternamn jag är osäker på -, hennes mamma Kristina Halling och pappan Torulf Halling.

Vad pratade vi om?
Allt möjligt, bland annat om namn och Torulf berättade att hans föräldrar omöjligt kunde enas om vad sonen skulle heta, en ville Tor och den andre Ulf, det blev Torulf. 

På det hela taget var det så härligt att titta in i galleriet och har ni vägarna förbi när det är konstrundetider, så titta in!, där är så himla trivsamt.


3 kommentarer:

Ulrika sa...

Åååh! Tavlan med alla små husen!! <3

Anonym sa...


Så fina stenar!


Friherrinnan

Ruta Ett sa...

Åh, vilket mysigt ställe! Absolut att jag ska titta in där om jag har vägarna förbi! Helst skulle jag vilja ha stenen med den gula insekten på!