onsdag 20 maj 2015

På stranden, för nio år sedan ...


Det var i Ystad, nedanför nya begravningsplatsen .., dit, där jag så ofta cyklade och låg på stranden och bara hade det skönt ..., och det var då det plingade till i min mobil och där var en hälsning från en bekant utanför Trelleborg .., han skrev att han just då befann sig i Björkäng.

Efter några minuter kom ytterligare ett pling i mobilen.

Där stod: "Björkäng ligger vid Varberg. Upplysningsvis."

Visst är det förunderligt det här med vad som fastnar i minnets arkiv!

Oftast struntsaker!

Ett sms på fem ord och jag minns det ännu och var gång jag åker till eller ifrån Varberg och ser skylten, så ler jag för mig själv och kommer ihåg den där stunden på stranden .., känslan av sommar och ljudet av vågskvalpet .., sanden som var varm .., handduken som jag låg på och alla doppen!

Fem ord bara.

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Vad lustigt att du skrev om det nu, vad som fastnar i minnet. Jag tänkte på precis samma sak i morse när jag torkade sonen om näsan.
Just som jag stod där med näsduken i näven kom jag att tänka på när jag stod och mockade med arbetskamraten i Sigtuna, och hon under en förkyld dag utbrast
"Jävla näsa å rinna".
Det är minst tio år sedan.
Varför i hela fridens namn kommer man ihåg just en sådan sak?!?

Elisabet. sa...

mossfolk;: precis! Jag funderar ofta över hur hjärnan sorterar .., är det bara på måfå, eller ..:?
Storslagna tal och annat, det är helt borta (om där nu varit några), men just såna här fragment av meningar eller samtal, det finns kvar ,-)