torsdag 21 maj 2015

Torsdag ...

Ååå, så jag älskar att fronta hyllorna!

Idag är det på pricken tre veckor kvar tills jag sätter mig på Öresundståget och åker till sonen i Malmö.  Då blir det middag och sen övernattning hos honom och tidigt morgonen därpå bär det av till Kastrup och några timmar senare lyfter planet mot Amsterdam och ännu senare mot Accra.

Man kan ju hoppas att ingen flygstrejk sätter käppar i hjulet.

Jo, jag räknar ner.

Fikar tillsammans med chefen ...

Så länge går livet sin gilla gång.
Torsdagar är mejeridagar och det är min egen beställning jag tar emot .., ler lite när jag upptäcker att någon på Arla skickat fel (ååå, så härligt, man är inte ensam om att vara förvirrad mellan varven!) ..., jag gör i ordning frukosten .., gräddar bröd .., löser av Lina i kassan .., upptäcker att ikonerna på kassaskärmen (som ju är en vanlig dataskärm) under natten har flyttat på sig .., men till det bättre!
Knappen för bärkasse sitter nu längst nere till höger, i stället för längst uppe på skärmen, vilket innebar att man hur ofta som helst fick lyfta armen onödigt högt.
Sånt sliter i längden.

Smörgåstårtan har Petra gjort ...(hon har intatuerade ögonbryn - det blev jättesnyggt -!).


När klockan är ett är min arbetsdag tillända.
Från personalrummet hörs glada skratt - det är Annika och Petra som har så trevligt - .., i charken står den nya tösen Martina och fyller på med kycklinglår ..., chefen sitter på sitt kontor och pratar i telefon .., Carina gör sammaledes - beställer bröd från United Bakery -.

Och jag tar på mig cykelhjälmen och ropar hejdå .., struntar i att handla .., tänker på hundarna som måste ut .., ger mig sedan av och det tar nästan en halvtimmne, men då har jag stannat till och beundrat rapsfältet i Särdal en stund.

Vinkar glatt och gör tummen upp till Hallandstrafikens busschaufför som kör om mig, men sååå försiktigt - han ser nog att jag är aningen obalanserad ... -, och vid vandrarhemmet i Steninge sitter ett par i min egen ålder vid ett bord där ute i det fria ..., dom vinkar så vänligt när jag passerar och jag blir alldeles varm i hjärtat.


Kommer hem .., klipper gräsmattan och slänten mot potatislandet .., vattnar i växthuset - det har varit varmt idag -, tar en kopp kaffe ute i solskenet .., plockar in tvätten som torkat .., och går på promenad med Harry. Nelly, som tycker inte om värme .., ligger ihopkurad på soffan och drömmer antagligen om den stundande middagen.


Hos Ecke blommar snart såväl lila som vit syrén.
Och häggen blommade som bäst vid ett hus inte långt härifrån - jag kände doften när jag susade förbi efter jobbet -.


Så här ser den ljuvligt doftande poppelns blad ut!
En  u n d e r b a r  lite sötaktig doft ..., ja, jag blir nästan salig av den!

Ja, det var en torsdag i bilder.

7 kommentarer:

Bloggblad sa...

Är det så att folk hellre handlar när det är fullt i varje rad? Jag har funderat på det ibland - om jag inte hellre tar något (har ju svårt att välja ibland) som verkar populärt och jag ser att många andra har valt.

Elisabet. sa...

Bloggblad: så där ser det ut i en timme - max -, sen blir det kaos. Det finns säkert människor som känner som du, men personligen får jag nästan rysningar när det är "ostökigt"/stökigt i hyllorna. Handlar jag på Maxi, så brukar jag - av ren rutin - dra fram lite om det ser tomt ut där jag tagit nån förpackning ,-)
Aldrig att jag bryr mig om ifall det ser populärt ut .., det kan ju vara tvärtom också, att det säljs dåligt och bara nån enstaka vara är kvar ,-)

Anonym sa...

Jag gillar också frontade hyllor! Mest för att jag är kort och inte alltid når annars. Likaså i frysdiskarna där det är svårt att nå det som är längst in och bara några paket kvar. Har hänt att jag fått gå hem utan det jag tänkt. Det är ju inte alltid det finns nån i närheten att be om hjälp! ellem

Elisabet. sa...

ellem: ja, och det är ett problem när man har arbetskamrater som är 2 dm längre (oftast killar) och staplar kaffe eller chipskartonger upp till taket ,-)

Turtlan sa...

Instämmer Elisaåbet. Jag kan inte heller med stökiga affärer. Tex Netto butiken här nära oss. Bedrövligt. Halvtomt överallt huller om buller. Burkar med krossade tomater ligger mellan skosnören och godispåsar ungefär. Datum som gått ut etc

Jag kan göra som du också, rätta till lite i hyllan eller lite diskret ta bort en kartong så det under kommer fram....

Steel City Anna sa...

Har last att det ar nat psykologiskt, man vill fa kanslan av att man ar den forsta som tar en vara, att den ar just uppstalld, ny och frasch :) om det ar mycket hal och stok sa distraheras man av det och kanske borjar stada istallet for att handla :)

Ja, den dar strejken oroar mej ocksa!

Elisabet. sa...

Turtlan: vår butik är inte den bästa .., vi har störtar lite överallt och det är trångt och bökigt, vi skulle kunna bli mycket bättre på den biten! Och sommartid när omsättningens långt mer än fördubblas, då hinner vi aldrig ha fint i hyllorna - ååå, det är hemskt -!

Steel City Anna: så kanske det är uträknat - själv tycker jag om att det är fint i hyllorna -, det känns helt enkelt bra. Likadant när det är tomt bland bärkassarna .., ååå, då måste jag skynda mig att fylla på ,-)

Vi får hålla tummarna att piloterna håller sig i skinnet.