måndag 29 juni 2015

Dag 1 ....


Så till den milda grad har jag haft semester att jag inte ens kommer ihåg hur man klickar för att genomföra en kortbetalning, men det löser sig.

Annat strular.
ATG-maskinen har fått spatt och kupongerna fastnar och skrynklar ihop sig och när man ringer till deras support, tutar det upptaget och man har tio minuter på sig att göra en retur. Svetten lackar.

Och sommargästerna har kommit .., det är full fart, men många tidigare sommarjobbare är tillbaka. Där är hon som läser teknik i Linköping och M som läser ekonomi i Lund ., där är en hel svärm med pojkar som fyller in varor och somliga har jag knappt träffat och jag får läsa på deras namnskyltar för att veta vad dom heter.

Sex och en halv timme, som blir till sju, känns som en evighet mellan varven.

Kvart i tio är jag hemma .., då har jag cyklat och känt tångdoften - eller havsdoften -, den där speciella som känns när man passerar Steninge och jag har sett en sol på väg ned och sett tyska turister stå på parad för att fånga detta vackra på bild och jag har kört över fem stora sniglar och hört en koltrast flöjta.

I lilla kontoret hade någon skrivit en liten manual och jag log när jag såg orden "få ej panik" .., ja, det kan man lätt få när tekniken strular. Den - manualen - var dock inte till mig.

Nytt kvällsjobb i morgon. Enbart kvällar till nio hela sommaren, för övrigt.
Sen ledig på onsdag.

Ikväll ska jag reprislyssna till mannen med den härliga rösten: Tom Alandh.

Inga kommentarer: