onsdag 1 juli 2015

Äntligen! 

På hemväg ....

Ja, äntligen har jag kommit i fas med mig själv - eller kanske har själen hunnit ikapp - och nu känns livet så där som .., ja, som vanligt.

Och den andra arbetsdagen faller allt på plats.
Massor med kunder - nu har verkligen alla sommargästerna kommit -!
Där är trevliga tyska turister från Bayern som tillbringat tre mulna veckor i vårt land och nu, eller igår, skulle återvända hem och jag säger att det var då en himla otur, just när solen är på ingång. Och vinkandet när dom tackar för sig och "tjyuss, tjyuss", ja, jag vet .., så stavas det ju inte, men så låter det.

Isabelle, vars katt har sprungit bort ....

Och där är förstås andra rara kunder, där är han som läser nyheter i tv4 och ser ut som George Clooney och han har nya glasögon och om dom - glasögonen -, pratar vi en stund, och där är kvällströtta småttingar och i entrén upptäcker jag en efterlysning av en katt och inser att det är lilla Isabelles katt som har sprungit bort och inne på lagret står fyra vagnar fyllda med kolonialvaror; det är Joakim som har fyllt dem och sagt att "ni får gärna ta er an dem om ni hinner", men det hinner vi inte .., det är  full fart med mejeriet och frukten och kassan förstås, men dom där vagnarna blir som glödande kol ..., man vill hinna, men inser att det är hopplöst ..,  och sen är klockan nio och det är dags att stänga, men först får vi invänta kunder som kommit i allra sista minuten och lugnt och rofyllt strosar omkring i butiken.

När klockan närmar sig halv tio är arbetsdagen tillända.
Jag har cyklat till jobbet och att cykla hemöver i sommarkvällen och mötas av en himmel fylld med fjäderlätta moln .., men ååå, så vackert det är!

I Steninge har jag nerförsbacke och ser friherrinnan ägna sig åt hundrastning .., "hej, hej! jag lade spelbilagan i din postlåda!", ropar jag och cyklar vidare, rädd att tappa farten.Kommer hem till pv som tittar på finalen i U21 i fotboll, Sverige mot Portugal, och det är så vanvettigt spännande så jag vågar inte se slutet utan går och lägger mig.
Fönstret på glänt.
Det är alldeles tyst ute .., och jag ligger i sängen och läser ur Astrid Lindgrens krigsdagbok, skriven mellan åren 1939 - 1945 och det är - jag har sagt det tidigare och säger det om igen -, den allra bästa historiebok jag någonsin har läst!

Idag är det ledig dag som gäller.
Pv spikar i köket .., nu är det fönster nummer två som ska komma på plats .., Eva och Ulf från Tyresö ska någon gång på förmiddagen göra oss den äran och det ska bli så trevligt och i eftermiddag är vi bjudna på jordgubbstårta hos Ecke och Britt, ni vet, hon den vackraste av vackra som är 85 år och går på långa promenader var dag.

Bilden togs av en lååång man från Canada, på besök i Ghana med sin flickvän.

Och i morgon fyller Anders år.
Tjugonio.
Det bästa av ressällskap.
Lite morgonputtrig bara.

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Här hemma finns en vid samma namn som också är lite småputtrig på morgnarna :D
Och den där boken måste jag lägga till på "att-läsa-listan". Har hört mycket om den på sista tiden.
Bilden är för övrigt superfin!

AP sa...

Med tanke på att våra mornar börjar 05.30 tycker jag han sken som en sol mest hela tiden ;) Tror inte vi är normen. Hahahaha.