lördag 4 juli 2015

Potatisen heter Maria .....


Bestämmer mig för att baddräkten en gång för alla är försvunnen .., tar sikte på Netto i Heberg (där finns det baddräkter att välja på, har friherrinnan sagt) och det är inte mer än en mil dit kanske och väl framme står jag en stund och tvekar mellan färgglada badustyrslar i rosa eller turkos, men det slutar förstås med en helsvart en .., precis som förr om åren.

På väg till kassan upptäcker jag en tunn rosa kofta som påminner precis på pricken om en likadan kofta, samma känsla i "tyget", som jag hade i min barndom, men då var den ljusblå och jag minns exakt hur knapparna såg ut.

Ute på parkeringen står två töser i tioårsåldern och säljer jordgubbar, saft, potatis och nånting till som jag har glömt. Dom är så duktiga; står inte bara stilla och hoppas på kunder, utan hejar glatt och säger ..."här finns fina jordgubbar och god saft ...!" och säg den som kan strunta i såna töser - ja, inte jag -.

Så jag köper 1 kg potatis som har namnet Maria ....,  smart är det också att dom framför varje sort har lagt fram tre, fyra potatisar så man ser hur dom ser ut .., och en flaska hemkokad jordgubbssaft åker också med, även om jag inte är sååå förtjust i saft, men flaskan är fin.


Nästan hemma svänger jag höger mot havet och sedan vänster igen .., och stannar till vid Ugglarps Grönt som är min mentala oas på somrarna!
Köper romansallad, majskolvar, vaxbönor, broccoli, olikfärgade morötter och en kvarts melon.

U n d e r b a r t!

Det är säkert sju stycken före mig i kassakön, men där inne i det som väl en gång varit en lada eller nåt sånt, är det svalt och skönt och jag tycker om hela miljön.

Nu blir det bad i havet!

Inga kommentarer: