fredag 9 december 2016

Om herr Ohsumi


Något av det mest intressanta som visas i tv under året, det är för mig när nobelpristagarna presenteras, ja, inte bara själva arbetet som nu ska belönas, utan kanske mer ....,  människan bakom.

Yoshinori Ohsumi är årets pristagare i medicin.
Om honom berättade SVT:s Thomas von Heijne så varmt och närapå kärleksfullt; hur denne stillsamme man hade det aningen trögt när det gällde studier (herr Ohsumi säger själv i en intervju att han låg fem, tio år efter i sin utveckling, jämfört med andra), hur fattigt och eländigt han växte upp, ja, allt sånt! 

Jag älskar när vi tittare får såna här inblickar i nobelpristagarnas liv! 

Och tänk, att det gick så bra för honom, herr Ohsumi! 

För övrigt tycker jag att Thomas von Heijne har en av de mest behagliga röster som finns. 
Och ännu mera för övrigt tycker jag att Victoria Dyring är suverän som programledare i SVT:s Nobelstudion och vilken ur-läcker studio, dessutom! 

4 kommentarer:

Monet sa...

Vi bodde granne med Thomas von Heijne i NäsbyPark i flera år och var aktiva i vår lilla bostadsrättsförening och med gemensamma aktiviteter så vi lärde känna honom och familjen rätt väl. Du har helt rätt när det gäller hans vackra röst och den speglar helt hela hansmjuka och vänliga personlighet. En mycket fin man, superduktig journalist dessutom! Det är alltid lika roligt att se och höra honom i rutan.

Elisabet. sa...

Monet: ja, precis .., han ser så otroligt vänlig ut!

Monet sa...

Snygg är han också😊😀😄

Elisabet. sa...

Monet: det också :)