torsdag 30 november 2017

Ledig dag, nummer två och friherrinnans blodtryck ...


Då blir det först johanssonrundan med hundarna och det är så underbart fint ute, så det är knappt möjligt att ens försöka beskriva det.
Som jag älskar när luften är så där mild och len .., och ljuset blått.


Och att det har regnat mängder är inte svårt att se!
Det "tjaskar" under skorna .., och Nelly blir blöt och lerig under magen.
Lillgumman!


Hur länge har jag bott i landet Halland?
Jo, i sju och ett halvt år.
Och tänk .., ännu har jag inte blivit hemma (eller borta)-blind!
Ofta blir jag stående här uppe på toppen av åsen och bara tittar ut över havet.
Det bästa med det här landskapet, det är att det inte är så inställsamt .., det är mer åt det kärva hållet och passar mig som hand i handske.



Här har jag vänt mig om och tittar åt det håll vi kom ifrån.
Där är Stora Hus och så dom två vita nybyggena, ja, dom har ett par fyra, fem år på nacken nu.



Och himlen så där mjukt, mjukt blå!


Milda färger.
Ungefär som dom ryamattor mamma knöt .., samma nyanser.



Och droppar som ännu inte ramlat ner.

När vi kom hem blev det frukost för hundarna och mig själv .., och Nelly som stöp i sin nya, fina korg och nu sover så gott .. , och det blev trevliga telefonsamtal med mycket skratt (pratar nu och då med mina barns pappa som ju också fått ny knäprotes och det är hur intressant som helst att dela den erfarenheten och jag säger att är det nånting jag skulle önska fanns inom vården, så är det uppföljningssamtal, ja, t.ex. som i Halmstad när min andra protes skulle på plats, då var vi en grupp på kanske tio personer vilka skulle få antingen höft, - eller knäprotes och detta var innan operationen, men bra mycket mer intressant hade det varit om vi fått träffas  e f t e r å t , kanske en månad eller mera .., för att utbyta erfarenheter och ja, jag inser att vården har ont om personal etc, men det hade inte behövt vara en läkare som vore ansvarig .., kanske någon sjuksköterska inom det gebitet?).



Och finaste namnsdagsbarnet - tillika sonen - ringde också.
Ja, det är ju Anders idag.
Så grattis darling Rexxie och grattis till Anders i Göteborg - Anns son - och grattis Lisbeth Dannes man, även han en Anders och inte att förglömma mossfolks Anders!


Fler samtal! Så småningom även från friherrinnan, vars blodtryck var uppe i oanade höjder, då Nordea - för andra gången - dragit dubbelt på hennes konto och säger att det kan dröja upp till tio-tolv dagar innan pengarna kommer på plats igen! Jag förstår henne; jag skulle bli galen.

I morgon ska friherrinnan (vars blodtryck då hopefully nått lägre nivåer), Sonja och jag själv möta upp pv på hans arbete och där äta en trerättersmiddag, tillagad av eleverna på restaurangprogrammet.

Härligt!
Och fy på er Nordea!

Så har den här dagen sett ut, hittills.
Torsdag idag .., snart dags igen för Det Bästa .., om ni känner för det!

10 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Irriterande är ju bara förnamnet när det gäller de där dubbeldebiteringarna på kontot. Jag har råkat ut för det ett par ggr också, då var det Handelsbanken som strulade.
Man blir lätt uppstressad av sådana där saker...

Härliga bilder E - strävt & vackert!

Kram/Barbro D

Lena i Östersund sa...

Vackra vyer på dina bilder. Njuter av dem.
Säjer även jag fyyyy till Nordea som dragit dubbelt från mitt konto!!! Kan inte för mitt liv förstå varför det ska ta en hel evighet innan pengarna finns på mitt konto igen.
Glad trots allt/Lena

Rexxie sa...

Jag skulle inte ens märka om någon dragit något dubbelt på mina konton....

Babsan sa...

Har Nordea men skulle vilja byta bank...Med min usla landstingslön så märks det mer än väl om de drar dubbelt.Då gar gott om dom Rexxie eller?😂😉

Ruta Ett sa...

Jag förstår inte heller varför det ska längre tid att sätta tillbaka pengarna än det tar att dra dem ifrån kontot. Fräckt! Bu för Nordea!
Jag har övergett Nordea från att ha varit kund i många år, men deras flytt till Finland blev droppen för mig! Så jag sa "Hej då" till dem!

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: ja, jag förstår henne till fullo! Huga!

Ruta Ett, Lena i Östersund och Babsan: nej, vem förstår hur det går till ..? Man TYCKER ju att det borde vara en enkel sak att åtgärda sånt, men vad vet man ..? Undrar hur många som blev drabbade?

Rexxie: lyckost! Det hade jag definitivt gjort; jag håller stenkoll på mitt konto där det aldrig svämmar över ,-)

Turtlan sa...

Vi harvar på här med Nordea. Jag skulle vilja byta men våra huslån binder oss lite i frågan. Inte för evigt men en tid till.

Vad är det som de drar dubbelt på? Betalningar med kortet eller räkningar som ska dras?

Måste kolla så inte blivit så för oss också.

Rexxie sa...

Japp, jag har alldeles för mycket pengar! Min bank brukar klaga lite då och då om att jag inte borde ha så mycket pengar på ett vanligt konto.... :-)

Elisabet. sa...

Rexxie: nu finns det säkerligen dom som tycker att du är skrytig, men jag tycker att det är befriande med människor som inte hymlar! Det är klart att du måste ha pengar om du har levt ensam och med ett välbetalt jobb! Njut du av tryggheten att ha pengar på banken. Med kassörskelön hamnar jag aldrig i det sällskapet och så är jag väl dessutom tämligen slösaktig ,-)

Elisabet. sa...

Turtlan: det var hennes räkningar dom drog dubbelt på!