fredag 1 december 2017

Summering ...

Elegant klädsel vid prinsdopet ....

Jaha, en sån dag blev det.
Vaknar av en telefonsignal som jag i drömmen tror är en väckarklocka.
Det är äldsta dottern på väg hem från nattpasset.
Alldeles oriven är jag och kan knappt ta mig ur drömvärlden.
Det är som ena hälften av hjärnan är kvar i drömmen och den andra i verkligheten.

Fryser och huttrar.
Mår illa.
Avbokar trerättersmiddagen på pv:s jobb, ´så friherrinnan, Sonja och pv får dinera på egen hand.
När vädret skiftar är det ett elände .., och jag bad forskarassistenten i Hässleholm att ta upp det som en fråga i det formulär som skickas ut till oss som deltog i undersökningen, ty sååå många som jag träffat med knäprotes säger samma sak; detta att man nästan slås ut när vädret slår om.

På tv är det barndop.
Tjusigt klädda människor skyndar in i slottskapellet och som så ofta tänker jag att Stefan Lövens fru är sååå snygg och alltid så stilig! Och ser så sympatisk ut!
Själv ligger jag under ett vinrött påslakan, med harry vid fotänden.

Vår egen kronprinsessa är vacker som en dag i  helröd klänning, oj, så hon har vuxit i självkänsla sedan hon blev äldre och kanske sedan hon träffade sin blivande man och fick barn. Äldsta dottern ringer och säger att Expressen och jag själv sannerligen inte delar uppfattning i klädfrågan.
Journalisten tycker att Victoria liknar tomtemor.

Nu ska jag krypa ner under påslakanet igen.
Och jag är inte så eländig att ni behöver önska god bättring eller skicka "styrkekramar", även om tanken är hur god som helst, men det innebär att man då aldrig vågar vara så där halvdålig, eller så vågar man i alla fall inte berätta det ,-)

(I min tidiga ungdom fick jag såna här dagar då jag liksom däckade totalt. Jag minns att mamma tog mig till lasarettet i Skellefteå och det togs en mängd olika prover, fast något resultat minns jag aldrig att dom kom fram till. Det är väl helt enkelt bara så att ibland är det upp och ibland är det ner.)

Och i morgon och fyra dagar framåt vankas jobb.



8 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Du är väl det som engelsmännen kallar "under the weather" och det kan man ju vara ibland! På "Pitemåle" kallas det "euskefeurat" (betoning på det sista eu) och i Skåne säger vi att man är "kåsen" eller "kossen".

Vila och omtanke brukar hjälpa!
Här komemr lite omtanke och vila kan du ju redan!
Kram

Bert Bodin sa...

Hurven kan man också vara ibland. Det brukar gå över.

Evas blogg sa...

Ja hurven är jag lite då och då. Det behövs vilodagar ibland, så vila på du. Jag gick på dagens dop i långkallingar. Nu är jag ingen royalöist men jag älskar dop, en av de vackraste högtiderna i kyrkan. Och vilket fint dop det var. jag tyckte att Victoria var så fin, och deras barn, hur kan man få barn att sitta still så länge?!

Babsan sa...

Jag har också såna dagar ....men i gen knäprotes.😉Tyckte dopet var så fint och lagom okungligt.Men fy så sliten Silvia såg ut ,är hon sjuk månne...

Elisabet. sa...

Till er alla, Ruta Ett, Bert i Luleå, Babsan och Eva på Frösön: jag har såna här dippdagar mellan varven - långt mellan dem - men dom finns.

Babsan: tänkte precis samma sak .., har nog aldrig sett henne så .., ja, så utan .., ja, utan vad ...? Hon såg så trött ut. Nollställd.

Evas blogg sa...

Kan instämma med att drottningen inte verkade glad. Såg tärd ut.

Steel City Anna sa...

Jag tyckte också att Victoria var så fin :) ganska ofta tittar jag på delar av hennes bröllop fortfarande. Aldrig sett en lyckligare brud.

Elisabet. sa...

Eva på Frösön: såg reprisen senare på kvällen, där såg det lite bättre ut ,-)

Steel City Anna: du vet avsnittet i slutet av kvällen-före-bröllopet, när alla barnen kommer in, viftande med flaggor, det har visats flera hundratusen gånger på youtube. Jag undrar hur många av dessa visningar som är mina eller äldsta dotterns ...? Jag börjar gråta varje gång.