torsdag 17 maj 2018

Den andra lediga dagen av fyra ...

... vaknar jag innan klockan ens är fem på morgonen .., känner mig så ofattbart utvilad ., stiger upp, står vid det öppna sängkammarfönstret och ser och hör pv och harry komma längs vägen - aha - första kissrundan för harrys del.

Och jag går ner .., tittar på Morgonstudion .., säger hejdå till pv när klockan är lite över sex .., somnar om och sover från sju till åtta.

Strålande sol, men svalare än igår.

Färska svenska jordgubbar utanför affären ...

Vid tretiden kör jag in till Halmstad och hämtar pv.
Precis som förra gången när jag fick så överdjävulska kramper på höger sida buken, blir det nånting åt det hållet även nu, men inte alls så mycket. Aha! Då handlar det alltså om att jag blir spänd på nåt vis och det blir jag var gång jag ska köra i Halmstad vid rusningstid (ja, jag vet, det är inte Stockholm eller Göteborg) och jag  h a t a r  rondellen vid Lidl där man inte riktigt hamnar rätt, jaha, men då kan jag ju slappna av och inte oroa mig.

Köper en skjorta på H&M och är osäker på om jag inte redan har en sån (det har jag inte, men inte långt ifrån) .., tittar in på Willys i Hallarna och vilken fin butik!!

Sen till Ankaret är jag arbetar och åtta säckar plantjord hamnar i bilen, plus lite annat.


På väg hem har det plingat i min mobil och det är M, schemaläggaren i affären som frågar om jag kan tänka mig att ta några helgpass i sommar. Så glad jag blir! Man kan inte ta för givet att man ska bli uppringd - det är många som kanske vill arbeta extra och jag har ju då gått i pension - men jag blir ändå så otroligt glad, ty efter alla yrkesverksamma år och aldrig heltid blir pensionen därefter och nej, jag skyller inte ifrån mig, säger bara hur det är. (Men så varnar jag unga arbetskamrater .., se till att skaffa er yrken där heltid är en möjlighet i alla fall!)

Att nu kunna påverka sin ekonomi med att gå ut extra, känns underbart!


I butiksentrén sitter den här annonsen och jag ler.
Vekalyckaadag kanske rubriken ska vara?
Det finns ett Vekalyckans dagis inte långt från affären .., kanske nåt sånt?


Sen hemåt.
I Steninge stannar vi till och tar ett eftermiddagsdopp.
Pv har varit vakt vid nationella prov och säger att det har varit olidligt varmt i klassrummet.
Vattnet är svalare än igår, men oj, så skönt det är!


Det var igår som jag köpte fyra makrillfiléer från fiskbilen utanför affären och två blev till middag igår och resterande tog jag idag. Stekte som vanligt .., inga märkvärdigheter.
En stooor skål sallad (tomater, gurka, egen sallad, bitar av vattenmelon och fetaost .,. lite citronolivolja över det hela) och så kokt potatis, citroner och en röra bestående av majonäs och grekisk yoghurt och gott om klippt gräslök i det hela.
U n d e r b a r t!

"När vi är ute med segelbåten, då brukar vi ibland få makrill som vi grillar eller steker ..", säger pv.

Ja, sen ägnar han timmar åt att rätta matteprov och i morgon och i helgen ska han rätta nationella prov. I morgon kommer Eva från Tyresö och hennes Långe Man på middag, på lördag är jag på bröllop och på söndag har Sonja bjudit oss och hennes son Mats med fru Kerstin på lunch på Tylöhus, ja, det går för runt.

Livet känns bra.
Jag känner mig  t o t a l t  utvilad och i harmoni (frånsett håreländet!).


Inga kommentarer: