söndag 13 maj 2018

När man är flexibel ....
(i alla fall på vissa områden)


I växthuset har vi haft det så här: på ena sidan tomat,- gurk, - och chiliplantor.
På högra sidan har pv:s hembyggda bänkar stått och på dem mest mina blommor och ganska många kryddväxter.
Vid gaveln mot grannen Inger har vi haft två stolar (på slutet bara en) och där har sigge tillbringat många kulna dagar, liggandes på en grön fleecepläd i ena stolen.

Tanken, när vi köpte växthuset, var att vi skulle tillbringa hur mycket tid som helst där inne.
Vi skulle sitta där och läppja på något drickbart och känna doften av alla kryddväxterna och kanske skulle vi ha en fin matta där också, precis som i visnings-växthuset i Helsingborg.(Där hängde t.om en kristallkrona över ett bord i växthuset ,-)

Så blev det nu inte.
Jag kan nog räkna gångerna jag suttit i växthuset och druckit kaffe, däremot vet jag att min svägerska i Alingsås - Elenor - hon älskade att sitta där när hon i fjolsomras skötte hus och hem åt oss när vi styrde kosan söderut.

Idag, i värsta hettan, kom pv på att han skulle rena bort all kirskål som tagit sig in från jordgubbslandet och till den högra sidan av växthuset.
Då gav det ena det andra. Bänkarna åkte ut och rengjordes av mig och så kom vi (jag) på att ....


.. vi sätter bänkarna på altanen så kommer blommorna upp rejält och så ska pv frilägga högra sidan av växthuset och bli trädgårdsmästare på riktigt .., mera plantor att vårda!

Ja, men det kan bli bra.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det finns nog otaliga människor med kli i de gröna fingrarna, som i andanom ser sig själva sitta i projektet växthus, i ett hav av grönska med vackra kaffekoppar från någon trendig antikshop. Av egen erfarenhet vet man ju att det sällan blir som man tänkt sig. Ändå har man snart nya projekt på gång.Vi liksom lär oss aldrig riktigt. Som tur är.