lördag 19 maj 2018

Kväller ...


Och efter bröllopet när Harry fick sin Meghan eller tvärtom (eller när dom fick varandra) och jag rörts till tårar vid åsynen av Meghans till synes så rara mamma (och vacker var hon också) och när jag tittat/beundrat på alla vanvettigt slanka och urtjusiga kvinnor i den ena kreationen mer elegant än den andra (det fanns undantag) och prins Charles som man börjar tycka om numera (man = jag) och den vackra bruden i sin enkla men stilrena brudklänning med vidunderligt släp .., ja, efter allt detta, då tog vi med oss fikakorg och körde till Skallkrokens hamn där pv har båten.
Det är den ni ser längst till höger på bilden.

Vilken kväll!

Vi slog oss ned vid ett bord vid kajen .., och pv pratade om vad som ska åtgärdas och pratade om sånt som jag inte har en aning om, jag fokuserade mest på att dom där tre fendrarna som hänger på utsidan av båten inte har likadan färg på skydden! Sånt bryr sig inte pv om.


Två unga töser gick ut mot piren till och stannade till lite och klappade Harry.
På tillbakavägen sa den ena av flickorna "visst jobbar du på Hemköp?" och så är det ju och så var pratet igång. Den ena gick i tvåan, storasyster i femman.

Och vi fick veta att dom snart ska få en alldeles egen hund, en liten valp av rasen Yorkshireterrier.
"Pappa, han var allergisk förut, men det är han inte nu .., så nu ska vi hämta valpen i Stockholm, om några veckor ..", sa en av dem och tycktes omåttligt lycklig. Det var hon som har lovat att alltid ta morgonrundan med hunden.

Och jag tänkte, så så många gånger förut, att det här med att kontakten med småttingar som man mött i butiken .., det är det allra bästa av allt! Jag  ä l s k a r  den biten! Att bli "godkänd" av barn, det är som att bli godkänd av katter. Man kan inte fjanta sig och ställa sig in. Antingen blir man godkänd eller inte.

Sist av allt tog vi ett kvällsdopp på utsidan av hamnen.
Underbart!
Det var onödigt långgrunt och ganska mycket pollen i vattnet .., en krabba sprang omkring på botten .., och jag såg hur många spår som helst av den här gynnaren. 
På stranden satt ett äldre par och grillade .., kanske var det någon av dom åtta husbilsägarna som stod på därför avsedda ställplatser (alla med utsikt mot havet) som åt middag på stranden?
Tvåhundra kronor per natt kostar det att stå med bilen där; inte så farligt, tycker jag.

Nu är den sista av dom fyra lediga dagarna tillända.
I morgon väntar lunch på Tylöhus (Sonja bjuder) och därefter tre dagars arbete och så ledig onsdag. 

Inga kommentarer: