tisdag 15 maj 2018

Siri, Jesus, dukarna och Hudiksvall ...


Helt ärligt finner jag det helt genialiskt, detta när den eminente bloggaren Sven Teglund i Luleå, målade av sin mamma Siris virkade dukar ..., samt tog vara på hennes efterlämnade dagboksanteckningar och gav ut  dessa - samt bilderna av dom målade dukarna - i form av en bok, som så småningom också blev en utställning.
Liljevalchs, t.ex.
Och det blev tv-program och podcast och allt möjligt och Sven, denne i mina ögon så begåvade skribent, blev något av en kändis.
K a n   man tänka sig!

Akvarell av Sven Teglund


Vi stod i kön till just Liljevalchs där Sven kommit med i våruställningen (med just akvarellerna av Siris dukar), det var för några år sedan, ja, det var innan jag opererat mitt högra knä igen och kön tycktes oändlig och jag fick ge upp ..., men boken har jag (och har gett vidare).

Nu finns i alla fall den här utställningen "Mors virkade dukar" på Hälsinglands museum i Hudiksvall och jag ska kontakta Sven och höra om utställningen möjligen drar sig söderut så småningom. Utställningen pågår fram till den 25:e augusti.

Om någon har missat det hela, vad det handlar om .., kan man förkovra sig här.

2 kommentarer:

Sven Teglund sa...

Tack Elisabeth, så fint du skriver om mitt projekt! Ja det har varit en enorm resa för mig sedan jag målade första duken...

Jag kommer gärna söderut med utställningen, men det behövs ju att någon konsthall eller museum är intresserad. Jag har ju en son i Kungsbacka, så det vore roligt att ställa ut i Halland eller dess närhet. Vi får se, det kanske blir på något sätt.

Kram
Sven

Elisabet. sa...

Sven: jag ska kolla upp med pv:s ex Mymmel, hon har koll på sånt här!