torsdag 30 augusti 2018

Tips på hotell tas gärna emot ...


Jo, jag återkommer till rubriken, men först .. titta, vilken ljuvlig bukett friherrinnan plockat och förärade mig nu på morgonen! Inte bara med bukett, utan även med fin-frukost och detta på en helt vanlig torsdag.
Jag, som i vanliga fall stiger upp tidigt och äter frukost nästan direkt, fick nu hålla mig till klockan nio, men det gick ju bra det med.


Så här ser hennes mathörna ut.
När vi hade ätit klart, slog vi oss ned i var sin fåtölj.
Det var då friherrinnan upptäckte att den stora tavlan hamnat - inte i mitten av matbordet - utan liksom mer till höger .., och ljuskronan lite åt andra hållet.

Själv hade jag inte en tanke på hur det såg ut, bara att det var trivsamt där vid bordet.

Och så till rubriken.
Det är så att i slutet av september var det planerat att pv och jag själv skulle åka upp till Sthlm och - tillsammans med åtminstone två av mina tre barn med respektive, plus min före detta man och hans fru - så skulle vi gå på fotbollsderby mellan AIK och Hammarby.

Nu ville det sig inte bättre än att pv har blivit inbjuden på två släktträffar och den ena, på hans fars sida, där dom inte setts på länge, länge, går av stapeln just den helgen. Så han blir hemma och avstår fotbollen. Men det gör inte jag.
Och då tänkte jag .., att nu, om inte förr, ska jag ta in på hotell centralt i Stockholm, i alla fall i två nätter och göra sånt som vi aldrig annars gör när vi åker upp och hälsar på, t.ex. i Väsby.

Det är då det här hotellförslaget kommer in i bilden.
Viktigt är att det är lite mysigt och det allra viktigaste är att det serveras en fin frukost.
Det är ett presentkort som ska utnyttjas, så det är inte alldeles säkert att jag kan välja och vraka hotell, men resebyrådamen sa att jag skulle komma med förslag, så skulle hon se vad hon kan hjälpa mig med.
Vad säger ni?
Har ni några tips?
Kom gärna med dem!

28 kommentarer:

Monet sa...

Jag som har ögon för sånt ser direkt det du säger. Och som friherrinnan själv ser. För bra balans är det ju bara att ställa bordet där det står bäst i relation till övrigt i rummet och sen placera både lampa centrerat över det och flytta tavlorna därefter. Lite pyssel att kanske behöva borra nya hål och så men det kan göra allt för ett rum.

Ulrika sa...

Jag ska fråga runt lite, jag känner många både i stan och andra som reser mycket. Kram!

Ulrika sa...

Och om jag är i storstan den helgen kanske vi hinner med en fika? :-)

Ulrika sa...

Två förslag hittills (jag fyller på allt eftersom de trillar in):

https://www.firsthotels.se/hotell/sverige/stockholm/first-hotel-reisen/ i Gamla Stan (förslag från 2 personer)
http://www.rival.se/se på söder

Cecilia i Houston sa...

Jag har bott på Hotel Adlon flera gånger https://www.elite.se/sv/hotell/stockholm/hotel-adlon/. Det ligger nära Central Stationen på Vasagatan så det passar mig bra som kommer från Arlanda, ska besöka systrarna eller vänner på olika ställen i Stockholm och sedan ta tåget till mamma och pappa i Mariefred... När jag åker själv brukar jag boka enkelrum. En del av rummen är mer nyrenoverade än andra men jag har trivts. Frukosten är jättefin och serveras i restaurangen som ligger intill (Kött & Fiskbaren).

Ulrika sa...

https://www.hotelspecials.se/best-western-hotel-karlaplan?sc=DQlTdG9ja2hvbG0AAAAAAAAAAQEOAAAAAA&si=360056

https://www.expedia.se/Stockholm-Hotell-Lady-Hamilton-Hotel.h12590.Hotellbeskrivning?exp_dp=&exp_cur=&exp_partner=1D_V2&exp_ts=1535644273342

Ulrika sa...

En till: hen säger: "Scandic Park ovanför Humlegården är centralt men ändå lite lugnare.".

Turtlan sa...

Där har jag bott nyligen. Jag upplevde frukosten rörig och rummen lite slitna. Men läget är bra.

Turtlan sa...

Jag har bott på några olika hotell i hufvudstaden. En konklusion är att stora hotell kan ha bra frukost men eftersom så många gäster så blir det ofta stimmigt och köer. Tror nog att mindre hotell är bättre miljömässigt på frukost.

Vi har bott flera ggr på Scandic Talk i Älvsjö. Där är frukosten bra och varierad men ligger ju inte så charmigt.

Har tyvärr inget att exakt att rekommendera men undvika hotell i absoluta city är nog ett råd. Välja lite runtomkring city är mysigare

Har inte vår vän i norr Bert något tips eller inside information. Har ju varit i branschen ;-)

Anonym sa...

Ett till: "Scandic i gamla stan är mysig, lite 1700-talsinspirerat och med bra frukost."


/Ulrika

Anonym sa...

Och ett till, som jag tycker ser såå mysigt ut: Sven Vintappares hotell.

https://twitter.com/LarsMouwitz/status/1032280890926395393

/Ulrika

Anonym sa...

Oj, det trillar in tips från vännerna hela tiden, här är ett till:

https://www.freyshotels.com/

/Ulrika

Anonym sa...

Och ett till... :-)

http://www.norens.com/

Tipsaren säger: "Jag har bott på det här hotellet. Det var en fantastisk upplevelse, trots att jag är stockholmare. :)"

/Ulrika

mossfolk sa...

Och jag har alls inga hotellrekommendationer, men måste bara säga att det ser så trivsamt ut där vid frukostbordet hos friherrinnan. Att tavlorna inte sitter i perfekt symmetri, det gör väl köket lite charmigare, tycker jag.

Cecilia N sa...

Men det hade ju blivit så stelt att ha allt i linje. Och dessutom hade lampan skymt tavlan. Och det hade ju varit trist.

Anonym sa...

Ett till hotelltips, från 3 personer:
Stockholms äldsta hotell. Hotell Kung Carl. Centralt, mysigt och väldigt bra frukost https://www.kungcarl.se

Och jag håller med dig, Cecilia, om tavlan och det.

/Ulrika

Elisabet. sa...

Ulrika, Monet, Cecilia i Houston och Turtlan: tack för alla tips! Somliga hade jag googlat mig fram till själv, hotell Sven Vintappare, t.ex. ser ju hur fint ut som helst!
jag är lite sugen på båten Gustaf av Klint där jag övernattat en gång tidigare och som ligger alldeles vid kajen (ja, var annars .-). Det var så oerhört mysigt, men jag får se hur jag gör.

Elisabet. sa...

Ulrika: självklart! (Det där med att ses .., har nu bokat Gustaf af Klint, två nätter. Ska bli sååå roligt!)

Monet sa...

Det kunde man ju räkna ut.😁😂😁 Som du själv alltid säger - enjängd brukar du ju vara och i det här fallet med Gusdtaf af Klimt vet du ju också vad det handlar om. Bara att hoppas att det håller samma standard och mysfaktor som du minns det. Det är ju heller inte ett hotell utan vandrarhem och det är ju skillnad. Det är ju inte alltid så. Ser att vi är flera som rekommenderat Sven Vindtappares hotell i Gamla Stan - hade kanske varit ett alternativ att gilla som omväxling? Betr. det här med ”symmetri” kring lampor, tavlor, bordsplacering är det så förstås att vi har olika inställning till och känsla för det. Det man VET och det finns det forskning på - är att en viss typ av harmoni i rumsinredning gör att man uppfattar en miljö som mer eller mindre behaglig att vistas i. Det handlar om hjärnans och ögats tolkning. Avviker det för mycket med både disharmonier i form av fel proportioner, färger och deras inbördes placeringar så kan ett i övrigt trevligt rum uppfattas som rörigt och disharmoniskt men man kan ofta inte sätta fingret på vad det är. Sålänge man själv är nöjd är det ju ingen sak att ens diskutera eller ta upp men eftersom detta med lampa, bord och tavlor här togs upp kan man ju säga vad man faktiskt vet och tycker om detta? Normalt kan man säga att de flesta svenskar hänger sina tavlor för högt och oregelbundet om man nu ska ha en allmän synpunkt!

Elisabet. sa...

Monet: ,-) Men det avgörande var också priset. Jag får tre nätter för vad 2000:- och dom andra ligger ju mycket högre, nästan så att en natt går upp mot 1500:-! Och eftersom jag betalar ur egen ficka, så ,.-)

Elisabet. sa...

Till er alla: t.ex. Sven Vintappares ...tar 1700:- per natt .., det är ju hur fint som helst, men då trivs jag säkert lika gott på båten. Jag tyckte dessutom att det var hemtrevligt med alla ryggsäcksmänniskor och såna som var långliggare där ,-)

Monet sa...

Men du skrev ju faktiskt att du ville ha tips på hotell och inte vandrarhem. Och att det var ett presentkort, inte ur egen ficka. Det blir ju då förstås hotellrekommendationer och i centrala Stockholm, mysigt och med superfrukost - ja då blir det dyrt. Inte under 1500 per natt normalt. Har du funderat, även om du nu bokat, på Airbnb? Lite osäkerhetsfaktorer men många är ju väldigt positivt överraskade, särskilt kring det du gillar, de personliga relationerna.

Elisabet. sa...

Monet: men jag kritiserar inte någons tips, tvärtom! Jo, jag betalar ur egen ficka, då det visade sig - när jag sedan kontaktade resebyrån - (efter era tips) att mängder med förslag föll bort, dom gällde helt enkelt inte hos dem. Då blev det mycket billigare att leta själv och betala. Airbnb har jag testat flera gånger, men eftersom jag den här gången reser ensam, ja, då vill jag gärna ha människor omkring mig; det är ju trist att sitta själv i en aldrig så fin lägenhet. Det här boendet i båten, det är INTE ett sista-alternativ för mig. Jag stormtrivdes förra gången!

Monet sa...

Men Airbnb kan du ju få med människor helt omkring dig. Vi har haft det så, erbjudit ett av våra rum plus badrum till trevliga personer från Tyskland eller Frankrike och varit här hela tiden, bjudit på middag och framförallt på frukost och haft jättetrevligt med nya bekantskaper. Och fått nya vänner som verligen uppskattat vår hemservice. Det var det jag menade med att man får nya personliga relationer. Oavsett får du säkert en fin Stockholmsvistelse!!

Elisabet. sa...

Monet: Det finns ju olika varianter av Airbnb. I Cornwall hade vi det allra mest ljuvliga rum med egen ingång och sedan tillgång till värdparets kök och vi skötte oss helt själva - det var perfekt -. Men på andra ställen fick vi ett rum och så stod värdinnan (alltid värdinnan) för frukosten och det kändes inte alls bra; jag tyckte att det var hemskt att hon skulle stiga upp för att stå och steka ägg osv åt oss ..., hur vänliga och trevliga dom än var och även om vi hade betalat för det.
Jag är en sån sm tycker om att ha människor omkring mig,ungefär som att sitta i en pianobar och läsa en bok, utan att man måste vara väldigt sällskaplig.

Monet sa...

Airbnb står ju för att det är bed and breakfast och frukosten tillhandahålls ju då av värdparet. Det är ju själva grundkonceptet. Om det sen är olika så att man själv får tillgång till ett kök varierar säkert. I vårt kontrakt ingick att servera frukostvilket av alla har varit väldigt uppskattat. Det blir säkert bra -kanske serveras inte världens häftigaste frukost på båten men allt går ju inte att få. Att bo centralt i Stockholm tycker jag -är det viktigaste!

Elisabet. sa...

Monet: jo, det vet jag, det här med frukosten, men för oss var det perfekt när vi själva kunde ta oss och slippa känna att man "besvärar" värdparet, även om det ingick i hyran. Vi och det schweiziska paret hade tillgång till parets stora kylskåp och enorma matsal och där fanns ju allt som dom bjöd på, men det var underbart att känna sig fri, om du förstår vad jag menar. Jag tyckte t.om att det hade varit skönt att få diska undan också och det är inte för att vara duktig eller nåt, bara att man var ju komplett utvilad ändå ,-)
Andra tycker säkerligen tvärtom; skönt att bli servad!
Nåväl, jag ser sååå fram emot övernattningarna, ja, det ska bli så roligt!

Monet sa...

Du hittar säkert en ”pianobar” på båten, det är jag övertygad om!!😍