tisdag 28 augusti 2018

Vardag ....


Och det regnar och regnar.
Gräsmattan är hal och slibbig.
På Facebook läser jag ett inlägg från en av kunderna i affären - hon som syr sina egna, helt underbara klänningar - där hon berättar om sånt som tyder på att inbrottstjuvar är i farten ., att det gäller att hålla lite koll. Jag gör det på en gång; går ut och tittar till sommargrannens hus, men allt ser ut som vanligt. Kikar in genom fönstren.
Där är inte en enda pryl i onödan och jag tänker att detta att tömma deras vackra hus skulle inte ta lång tid, vid en flytt, alltså, ja, förutom det som finns i köksskåpen.

Mot havssidan till finns tre  e n o r m a  lavendelplantor som liksom   v ä l l e r  ut från väggen och från den ena av plantorna kommer en liten fågel flygande i raketfart när jag närmar mig.

Och så hemåt igen.
Tänker att jag måste ordna det här med humleplantorna; två nya spaljéer ska sättas upp.
När humlen växte vid ytterdörren blev bladen liksom uppätna i slutet på sommaren, men här, vid västerväggen, prunkar humlen som aldrig tidigare och den är så fin!

Ljungen ska ner i träbyttan och pärlhyacintlökarna tas om hand.


Letar en bild och hittar en annan.
Grannen Göran som var en sån underbar granne.
Men Göran drabbades av Parkinsons sjukdom och han och hustrun Gun tyckte att allt detta med en stor tomt och huset och dom två friggebodarna .., ja, allt vad det innebar av arbete, blev för mycket.
Mer idoga människor tror jag mig aldrig ha mött!
På bilden står Göran och småpratar med Harry .., jag förmodar att Göran har varit ute och fiskat tillsammans med Ecke och nu kommer han hem med fångsten.


En annan bild.
Nån hade skrivit sin signatur på stranden.
Veronica Pettersson.

Ja, ja.
Tisdag idag och jag ska arbeta extra från halv tre till kvart över sex.
U n d e r b a r t!
"Då blev du väl glad ..?!" skrev friherrinnan i ett sms igår.
Ja, precis så. 
Och det är väl som Bert i Luleå skriver i  en kommentar, en omställningsprocess.

Inga kommentarer: