onsdag 29 augusti 2018

Nån blir femtiofyra ..., en annan sjuttiosju.


Det här är dagen - eller kvällen - när pv ska äta finare middag tillsammans med sina arbetskamrater; dom som snart blir "före-detta-arbetskamrater" och alltså kommer han inte hem som vanligt vid sextiden, utan kanske sent ikväll. Men Harry, han förstår inte den matematiken, alltså ligger han nu vid uppfarten till huset och spanar neråt vägen till.

"Husse är på jobbet Harry ....!" säger jag gång på gång, men han väntar troget ändå.

Tidigare idag lång promenad med här i omgivningarna.
Harry och jag.
Den nya cykelbanan som går från oss (nere i backen som skymtar ...) och till Steninge (inalles 4 km) har verkligen blivit en succé. I somras vimlade det av cyklister från båda hållen, idag möter jag bara ett sällskap på fyra personer - i min ålder kanske - med till synes tung packning på varje cykel och det pratas tyska och sägs "hej" och "hallå!"


Och där det endast var torr jord i somras, vid ömse sidorna om cykelbanan, där har nåt slags vackert ogräs nu vuxit upp till långt mer än en meters höjd och på sina ställen upptäcker jag dom här gula blommorna som är så fina.


Så går vi tvärs över vägen mot havet till och passerar några av sommarhusen och vid det som är blått, där växer dom här underbara rosorna!


Är dom inte vackra?
När jag ser dem tänker jag på nåt gammalt stenhus i England ..



En gång var det så här när pv kom hem från jobbet.
Det var tider det.

Nu har jag i alla fall handlat, sagt grattis till chefen som idag blir femtiofyra .., skickat ett födelsedagspaket till min syster i Skåne som på lördag - samma dag som pv fyller år - blir sjuttiosju, samt så har jag tagit mig ett underbart SVALT dopp i Steninge (och en simtur) och därefter ätit fish and chips på Göstas Café. Samt stekt upp den billiga karrén som vilat i kylskåpet och börjat förbereda lite inför morgondagens middag.

Nåt sånt.

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Såna rosor är sååå vackra! Jag har sett dem på gravar på många kyrkogårdar nu i sommar.

Elisabet. sa...

Ulrika: ja, jag älskar dem! Inte så pråliga .., bara vackra.