söndag 26 augusti 2018

Söndagmorgon ....

Vid frukosten låter han sig hållas om en stund. Men bara en liten stund.

Och om inget annat inträffar, är jag fri tills nästa söndag.
Igår blev det en helt ljuvlig dag på jobbet och gång på gång slog det mig hur roligt det är att hoppa in så här extra! Småpratet med kunderna .., småttingarna som ropade så glatt "men Bettan, är du här!?" och kramarna som jag fick ge dem, även till Sebastian som inte är sååå liten, kanske åtta, nio år.
Han och systern Emilia berättade om semesterresan till Italien ., om besöket i Leonardo da Vinci-museét och båda syskonen visste minsann hur mycket denne italienare hade åstadkommit och att han  målat en "jätteberömd tavla"!

I en av hyllgångarna mötte jag min namne Elisabeth. Jag tror att hon närmar sig nittio år och jag tycker så mycket om henne.

Jo, det blev en bra eftermiddag/kväll.
Först och främst hade gänget som arbetade fredagkväll och nästa gäng som hade förmiddagspasset igår, ja, dom hade varit så energiska och i fruktkylen rådde en ordning som inte var av denna världen - lätt att hitta och ta sig fram -, det var välfyllt i mejeriet, kassorna var fixade och man hann med sååå mycket!


Och nu söndag och om inget annat inträffar, så är jag fri fram till nästa söndag.
Pv börjar sin sista vecka som fast anställd ..., och såväl han som min rödvitrandiga storasyster fyller år nästa lördag (eller den lördag som kommer) ..., jag ska låta växter byta plats i rabatterna .., annat ska komma till .., det ska planeras för ett slags insynsskydd ute på tomten .., ja, lite så.

Konstaterar att John mc Cain har dött, den amerikanske republikanen som jag alltid har tyckt sett så vänlig ut. Och ja, jag vet att han deltog i Vietnamkriget som stridspilot.

Och snart val.
Endast två valfilmer har jag sett, dels Stefan Löven som köper korv (jag tycker om den, jo!) och så herr Åkesson i ljusblå skjorta som pratar direkt till väljarna. Det värsta är ju att han ser rätt sympatisk ut och säger att det är inte säkert att han kan fixa allting, men att han vill göra ett försök. Nåt sånt. Och jag tänker att om Kent Ekerot eller någon annan i partiet sagt samma sak, hade det säkert uppfattats annorlunda - eller bilden blivit en annan - och jag blir inte det minsta förvånad om partiet gör sitt bästa väl någonsin. Det är smart marknadsföring, helt enkelt.

I det här huset röstar vi helt olika, men det går det med.
Jag brukar hamna i mitten och pv mer till vänster.
I grund och botten har vi liknande värderingar - i nästan allt faktiskt - och jag fattar inte hur vi ändå kan rösta så olika.


Men nu ska ni få höra!
För kanske två år sedan fick jag av Sonja en liten blomstergrupp och i den växte en liten, liten fredskalla. Efter några månader planterade jag om alltsammans och fredskallan fick en egen kruka och för ytterligare ett år sedan, en ännu större kruka! Nu är den här blomman säkerligen halvmetern hög och det finns ingen ytterkruka som är stor nog att härbärgera den och den täcker halva fönstret!
Jag har aldrig varit med om maken till växtkraft!

Nu elvakaffe! hojtar pv.

3 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Ja hjälp vilken växtkraft - fantastisk(t)!

Bert Bodin sa...

Va!?? Dricker ni elvakaffe vid elva? Så omodernt!

;-)

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: ja, det är sanslöst och den är egentligen för stor för fönstret .., redan som det är förmörkar eken en hel del av vår tillvaro och nu denna ,-)

Bert Bodin: ja, det är förskräckligt!